0

 

Днес Ивайло Петев се завръща на „Герена“, след като последното му идване там беше съпътствано от един от най-унизителните моменти в живота му. Става дума, разбира се, за събличането му от група привърженици на Левски, които бяха недоволни от неговото назначение за треньор на „сините“. На 8 октомври 2013 година Петев бе опозорен от ултрасите, които свалиха пред очите на куп журналисти, горнището на анцуга му и фланелката под него. Всичко това стана преди да започне пресконференцията, на която той трябваше да бъде обявен като новия треньор на Левски. Това се случи и пред очите на сегашния собственик и тогавашен директор Наско Сираков, който не успя да го защити по никакъв начин. След събитията Сираков напусна клуба и каза, че кракът му повече няма да стъпи на „Герена“. Вместо Петев бе назначен на пожар Антони Здравков. И тогава, както и сега след срещата с Петев, предстоеше дерби с ЦСКА. То бе загубено тежко с 0:3.

Петев пък пое към чужбина след тези събития и в следващите 10 години работи в Кипър, Хърватия, а беше национален селекционер на България и Босна и Херцеговина. Завърна се в родното първенство през март тази година, като гостуването на Лудогорец на „Герена“ вече бе отминало. Той срещна веднъж „сините“ - в плейофите в края на миналия сезон, а „орлите“ победиха с 3:2.

Освен събличането, Петев има и други лоши спомени от идванията си на „Герена“. След края на полуфинала реванш за Купата на България през 2001 година (1:0 за Левски, но общ резултат 4:1 за Литекс), настана масово меле, в което играчи на „оранжевите“, сред които и Петев бяха налагани от футболисти в синьо. Остава да видим ще има ли драма за Петев и днес, на терена ли ще бъде или извън него и с какви емоции този път той ще си тръгне от „Герена“.

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX