0

А рда (Кърджали) привлече в отбора полузащитника Борислав Цонев. Двете страни се разбраха и подписаха договор за две години и половина, съобщиха от клуба. 

Преди месец част от Арда бе неговият брат Радослав Цонев, който в началото на януари разтрогна по взаимно съгласие с клуба и подписа с казахстанския Тобол до края на 2025 г.

Юношата на Пирин Благоевград за последно игра в китайския Далиен, а преди това е носил фланелките на Левски, Берое, Славия, Черноморец Одеса и Интер Запрешич. 

Боби Цонев е бил част от всички национални отбори на България. Той е роден на 29 април 1995г. в Благоевград.

"Ръководството на ПФК АРДА, треньорите, футболистите и феновете, пожелават успех на Борислав Цонев!", заявиха от клуба.

Чинонсо Офор подсили атаката на Арда

 Чинонсо Офор подсили атаката на Арда
БТА

По-рано Арда представи като нов и централния нападател от Нигерия Чинонсо Офор, който ще играе под наем за една година в тима. Той бе договорен с канадския Монреал от Мейджър Лийг Сокър (MLS).

Договорът на Офор е с опция за закупуване след изтичане на наема. В контракта има клауза за заплатата, която ще бъде неравностоен ангажимент и на двете страни.

Снажният таран беше спазарен преди близо 10 дни от двата клуба, но сделката се забави, тъй като Лигата (MLS) трябваше да потвърди трансфера. Монреал пък беше принуден да го извади от картотеката си, тъй като надвишаваше лимитирания таван на заплатите след пристигането на българския национал Доминик Янков от Лудогорец.

Чинонсо Офор е роден на 27 май 2000 година и е висок 192 сантиметра. Новото попълнение на Арда ще се присъедини към отбора направо в Кърджали след прибирането от подготовката в Турция.

Интерес към Офор имаше от израелския Макаби (Петах Тиква) и унгарския Вашаш (Будапеща), но в крайна сметка се озова в Арда.

Източник: БТА