0

С лавия победи с категоричното 4:1 втородивизионния Янтра в двубой от 1/16-финалите за Купа на България. 

Головете за "белите" вкараха Галин Иванов, Влади Николов, Денислав Александров и Мартин Сораков. За габровци при 0:1 изравни Ивайло Михайлов.

Срещата в Габрово противопостави трима членове на фамилията Вуцови. Светослав пази на вратата на "белите", които продължават напред, докато разочарованието остава за брат му Петър (полузащитник на Янтра) и баща му Велислав, който е треньор на "ковачите".

За Славия предстои осминафинален мач с ЦСКА в турнира за Купата, докато пътят на Янтра свършва тук.

Двубоят започна много динамично, но основно с атаки към вратата на домакините. След само пет минути игра капитанът Галин Иванов стреля от пряк свободен удар от около 20 метра и топката влетя в горния ляв ъгъл на Християн Василев за 0:1.

Около четвърт час след гола на Иванов, Янтра изравни. При едно центриране от статично положение се стигна до карамбол в пеналта на Славия. Защитата на „белите“ не реагира добре и Ивайло Михайлов нанесе удар от 15-16 метра, който с рикошет остави без шансове Светльо Вуцов – 1:1.

Славия набързо поведе отново, а виновник за втори път бе вратарят Василев. Стражът не се намеси добре при удар на Емил Мартинов, а при добавката Владимир Николов от близка дистанция не сбърка на празна врата за 1:2.

Втората част започна добре за домакините, които и през първата не отстъпваха сериозно на далеч по-именития си опонент. Тони Иванов проби в наказателното поле и негов диагонален удар едва не навести мрежата на Вуцов. След втория гол на Славия, Тони Иванов имаше идентична ситуация в 35-ата минута, но и тогава не успя да изравни. Впоследствие „белите“ отвърнаха с удар на Емил Мартинов, който бе отразен от Християн Василев.

В средата на второто полувреме Славия стигна до още по-комфортен аванс. Денислав Александров бе изпуснат от габровската защита и засече от близко разстояние във вратата на Василев – 1:3.

Две минути преди края на редовното време Славия вкара четвърти гол. Емил Стоев получи топката в наказателното и намери Мартин Сораков, който от близка дистанция намери мрежата за 1:4.

Източник gong.bg