0

И стински екшън се разигра около Орлов мост часове преди мача между Ботев Пловдив и АПОЕЛ Никозия, научи „Телеграф“.

Кипърски фенове нападнаха полицаите, които ги съпровождаха към Националния стадион „Васил Левски“, където от 20:00 часа започва мачът от Лигата на конференциите. Малко преди това хулиганите са атакували и привържениците на Ботев, които си плюха на петите бързо.

Агитка на АПОЕЛ замеря с камъни полицаи близо до "Орлов мост"
АПОЕЛ Ботев Орлов мост АПОЕЛ Ботев Орлов мост АПОЕЛ Ботев Орлов мост
5

Първоначално полицаите успяха да отцепят няколко човека от най-активните в псувните и заканите. Униформените ги събориха на земята, а в този момент останалата част от агитката се опита да им се притече на помощ. Минути по-късно се появи и подкрепление за родните полицаи. Тогава пък кипърските гамени започнаха да хвърлят камъни. Те взимаха големи павета и ги трошаха на части, за да имат по-голямо количество от „оръжието“. В крайна сметка полицаите щракнаха белезници на трима от тях и ги закараха в районното. Свадата обаче продължи и до езерото „Ариана“.

Своевременната намеса на полицията предотврати по-сериозни инциденти, като  униформените бързо успяха да разделят враждебно настроените ултраси. Сериозно пострадали няма. 

Около 20-ина фенове на Ботев също са задържани на мястото на инцидента и остават са под охрана. Друга група от около 200 привърженици на кипърския отбор пък е изолирана от полицаи от другата страна на "Орлов мост".

Двама от униформените служители на реда са с леки наранявания и са откарани за преглед във Военна болница. На полицейски автомобил също са нанесени щети от хвърлени камъни. 

Проф. Ефрем Ефремов

Проф. Ефрем Ефремов

Проф. Ефрем Ефремов