0

Т реньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро е щастлив от победата на "червените" с 1:0 у дома срещу Арда на четвъртфиналите за купата на България. 

Специалистът беше подложен на критики след поражението на столичани с 0:1 срещу Черно море миналата седмица в мач от първенството.  

"Доволни сме от резултата и от това, че достигнахме до полуфиналите. Искаме да спечелим купата и победата беше задължителна за нас. 

Доволен съм от представянето ни, като играхме без централен нападател. Трябваше да се пренастроим. Данило Асприля и Тобиас Хайнц се движеха добре. 

Крайните защитници играха по широчината на терена. Свършихме доста неща добре днес", заяви Ел Маестро след двубоя. 

Треньорът на "червените" призна, че воденият от него състав е можел да приключи двубоя чрез втори гол доста по-рано. 

"Имахме добри моменти в играта ни, създадохме добри ситуации. Имахме достатъчно опции да затворим мача по-рано. 

Липса на късмет и недобри докосвания и изстрели означаваха, че трябваше да хвърлим сили до последно, за да не допуснем изравняване. В крайна сметка продължаваме напред. 

Имаме последователни двубои в София и може да започнем положителна серия, както и да се изкачим нагоре в класирането. 

Нямаме много време да се подготвим, знаем нашия стил и искаме да се подготвим добре. 

ЦСКА иска да бъде шампион. Ще стане страхотна битка. Надяваме се на успех и срещу Берое. Навлизаме в най-важната част от сезона. Надявам се, че отборът ще направи всичко най-добро, което се изисква от него", каза още Нестор Ел Маестро.

За треньора на Арда (Кърджали) Николай Киров това бе първият мач след завръщането му в отбора, който водеше от април 2020 до септември 2021 г .

"Създадохме твърде малко в атака и това беше проблема днес. Имаме всичко на всичко една чиста ситуация. 

В другите моменти стигахме до 30-ия метър и не успявахме да завършим. Освен това допуснахме елементарна грешка при техния гол. 

Знаехме как изпълняват това статично положение, от което отбелязахме, но бавно реагирахме. Но това което видях е, че е спаднало самочувствието на отбора. И вероятно на това се държат тези грешни решения. Нормално е да няма самочувствие с тези резултати. Има върху какво да се работи", заяви Киров.

"Дай Боже да е позитивно идването ми. Днес не беше, но дано е такова в следващият мач. Но има и притеснение и пренастройване, когато има смяна на треньора.

Една от причините отборът да не е на добро ниво е правената в движение селекция. Доста футболисти са дошли без нужната подготовка или са със закъсняла такава. 

Има играчи, които са излезли от отбора, тъй като са трансферирани. Поздравления за предишните треньори са ги развили и подготвили. Ако има още изходящи трансфери, ще ни бъде трудно да запълним дупките, защото пазарът у нас затваря утре.
Ние сме длъжни да се борим за 7 място".

Източник: БТА