0

Н аред с много заслужени критики, които отнася за резултатите си в големите мачове, а и за играта си в доста други, при ЦСКА могат да се откроят и някои положителни неща. А те са свързани с представянето в защита. „Червените“ преди кръга бяха отборът, който получаваше най-малко голове – 13 гола в 24 срещи или средно по 0,54.

Другото нещо, което прави впечатление, е , че от началото на първенството тимът допусна повече от едно попадение само в един двубой. Става дума за тежката загуба от Лудогорец в Разград с 0:3.

Справка в статистиката показва, че през 21-и век дотук имаше само един сезон, в който ЦСКА беше по-добре от сега в това отношение. Става дума за първенството през 2006/07. Треньори на ЦСКА тогава бяха Пламен Марков - до 17-я кръг, а след това Стойчо Младенов. Интересното е, че тогава ЦСКА не само до 24-я кръг, а и в цялото първенство не получи повече от гол в нито един мач. В това първенство „червените“ записаха четири поражения, като всяко от тях бе с резултат 0:1 – две от Левски и по едно от Ботев Пд и Марек. Това обаче не се оказа достатъчно за спечелването на титлата и ЦСКА завърши на второ място в крайното класиране.

Точно както сега – с един мач с повече от един допуснат гол за 24 кръга, отборът беше още два пъти. Един от тях бе при последната титла през сезон 2007/08. Тогава с треньор Стойчо Младенов ЦСКА получи за целия сезон само в един мач два гола. Малко изненадващо това се случи в домакинството срещу един от тимовете в долната половина на таблицата – Спартак Вн. „Соколите“ бяха победени трудно на „Армията“ с 3:2.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX