0

Н ай-новото тактическо решение на Нестор Ел Маестро все още е с нулев резултат. Треньорът на "червените" още от контролите по време на зимната пауза започна да залага на стратегия с дълги тъчове, английски тип, които да създават напрежение в наказателното поле на съперника. Този стил, типичен за британските отбори от по-ниските дивизии, се налага и в официалните мачове, но на този етап не дава резултат - отборът не е вкарал нито един гол след дълъг тъч. Тук дори няма да обсъждаме идеята на Ел Маестро, която в никакъв случай не приляга на отбор с историята, класата и амбициите на ЦСКА.

Тази стратегия обаче превръща Амос Юга в неизменен титуляр, защото единствено той е способен да хвърли далеч топката от страничната линия. Има, разбира се, и друга причина тромавият халф да бъде титуляр, въпреки че постоянно прави фатални грешки и като цяло убива темпото в играта на "армейците". Тя е, че прякорът на Амос Юга е Шефа. Африканецът е лидер в съблекалнята и Ел Маестро очевидно не намира смелост да го постави трайно на пейката. При всички положения играчът от ЦАР има своите позитиви за "червените", но когато се удари чертата, негативите са повече.

От "Армията" разкриха, че Ел Маестро е обявил пред ръководството на ЦСКА, че няма как към днешна дата да промени генерално схемата на отбора и той да играе с крила. Причината - в съблекалнята сърбинът, който се определя като британец, няма кадрови потенциал за нещо подобно. Погледнато реално това е така, защото извън футболистите, които можем да наречем титуляри, има защитници, два халф - Станислав Шопов и Кареасо, и един нападател - 35-годишният Асприля.

Още четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX