0
ЦСКА върви на приливи и отливи през тази пролет, което кара феновете да скандират „Оставка“ към треньора Нестор Ел Маестро.  Въпреки това обаче към момента „червените“ са само на 3 точки от първото място, а освен това са на полуфинал за Купата на България, където техен съперник ще бъде Ботев Пд.
 
"Армейците“ изиграха 4 официални срещи през футболната пролет, като победиха с по 3:0 беззащитните Ботев Вр и Берое, загубиха с 0:1 от Черно море на „Тича“, а реално най-ценният успех до момента е срещу Арда за Купата на България с 1:0.
 
ЦСКА отбеляза 7 гола от началото на 2024 г., но най-впечатляващото е друго – че 3 от тях дойдоха след статични положения. Само ще споменем, че през
цялата есен, или по-точно в 24 мача, „червените“ отбелязаха два пъти след стандартни ситуации. Въпросните попадения бяха на Назон срещу Берое и на Линдсет срещу Черноморец Балчик за Купата на България.
 
През 2024 г. головете, паднали след статични положения, само в 4 срещи, са три. Първият гол, макар и малко под условие, е изключително красивият на Тибо Вион срещу Ботев Вр. Тогава след центриране от корнер на Хайнц, топката стига до Кордоба, той подава към Юга, който продължава за Фаетон, преди Вион да отбележи с удар от около 40 метра. Факт е, че след изпълнението на корнера, топката е още няколко секунди в игра преди да стигне до Вион.
 
Но пък от друга страна е важно да се отбележи, че въпросното красиво попадение нямаше как да стане факт, ако защитата на Ботев Вр не се бе наредила като за статично положение. Така не се намери човек, който да бие Вион и французинът без проблеми отправи изстрел, който се оказа голов.
При важния успех за Купата на България над Арда Хайнц изпълни фаул, Линдсет продължи с пета за Юга, топката рикошира в играч на гостите и попадна в халфа от ЦАР, който нямаше как да сбърка.
 
И третото попадение за тази пролет, дошло от стандартна ситуация, бе срещу Берое. Както е известно, още в самото началото на срещата Тибо Вион центрира от корнер за Станислав Шопов, който с невероятен удар от воле не остави шансове на бразилския страж Артур Мота. 
 
По принцип сякаш Нестор Ел Маестро не беше голям почитател на головите от статични положения. Но когато на неговия отбор му е трудно да отключи защитата на съперника, стандартните ситуации винаги влизат в употреба. Те бяха основно оръжие в арсенала на предишния треньор Саша Илич. ЦСКА почти стана шампион през миналия сезон след 10 отбелязани попадения след стандартни ситуации. Всичко обаче се реши от една дузпа, която за съжаление на „червена“ България Иван Турицов пропусна...
 
 
ГОЛОВЕТЕ НА ЦСКА ОТ СТАТИЧНИ ПОЛОЖЕНИЯ ПРЕЗ ЕСЕНТА
Берое – ЦСКА 0:3 (Хайнц центрира от корнер, Юга играе с топката и Назон бележи)
Черноморец Бч – ЦСКА 0:3 (Вион изпълнява фаул, Линдсет бележи
ГОЛОВЕТЕ НА ЦСКА ОТ СТАТИЧНИ ПОЛОЖЕНИЯ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА
ЦСКА - Ботев Вр 3:0 (след центриране от корнер на Назон, топката стига до Кордоба, той подава към Юга, който продължава за Фаетон, преди Вион да отбележи с удар от около 40 метра)
ЦСКА – Арда 1:0 (Хайнц изпълнява фаул, Линдсет продължава за Юга, който бележи)
ЦСКА – Берое 3:0 (след центриране от корнер на Вион Станислав Шопов бележи с ляв крак)