0

Б ерое (Стара Загора) официално подписа с нападателя Гонсало Иса, който е поредното ново попълнение на тима за настоящия сезон, съобщават от клуба. За последно той е играл в испанския Йорка, а нападателят е бил желан и от Елче.

Иса вече се включи в подготовката на тима и тренира с новите си съотборници.

Гонсало Иса е на 20 години и играе като нападател. Роден е в Буенос Айрес, но притежава и испански паспорт. 

Иса има мачове с юношеските гарнитури на Испания.

С две нови попълнения се подсили и новакът Етър. "Виолетовите" привлякоха опитен защитник от Мексико и си върнаха хърватския нападател Ловре Кнежевич.

Хосе Карлос ван Ранкин е 30-годишен и играе като десен бек. Ритал е за мексиканските УНАМ Пумас, Чивас Гуадалахара, Сантос Лагуна и Некакса , както и в Портланд (САЩ) в Мейджър лийг сокър (МЛС), където има 57 мача. 

Има общо над 350 мача и 12 гола в кариерата си. Бивш юношески и младежки национал, изиграл е и един мач за националния отбор на Мексико.

"Знам много малко за вашата страна, но според мен тя е много хубава. Очаквам да науча повече от моите съотборници и се надявам заедно да водим Етър към успехи", заяви Хосе ван Ранкин.

25-годишният хърватин Ловре Кнежевич е добре познато име за българските фенове. Голмайсторът игра година и половина с екипа на "виолетовите" и вкара важни голове в Първа и Втора лига. 

След като през юли миналата година договорът му изтече, Кнежевич премина в хърватския Истра, но сега отново се завръща на стадион "Ивайло". 

През есента на 2020 година беше в Арда Кърджали, а през 2021 и 2022 година стана футболист на Етър, с който записа 51 мача и 16 гола.

"Много се радвам, че съм отново в Етър и ще мога да помогна на отбора. Тук са Ники Янков, Мартин Моран, Мариян Иванов, Георги Александров, с които сме играли заедно. Чувствам се като у дома, познавам добре града и стадиона. Готов съм да играя", заяви Ловре Кнежевич.