0

Б ившият играч на Левски Емил Ангелов, призова цялата „синя“ общност за обединение, използвайки страницата на вестник „Мач Телеграф“. 

Той заяви, че всички тези скандали по високите етажи в клуба ще бъдат преодолени рано или късно в името на отбора. „Много бяха важни трите последователни победи. Момчетата бяха психически разклатени с лошите резултати, които се бяха натрупали. Това се наслагва, но в крайна сметка вече е зад гърба на всички. Левски играе за победа всеки мач. Всеки един успех дава самочувствие на играчите. В крайна сметка една победа може да те промени като играч.

Дори и да си смазан физически и психически, един успех може да промени представянето ти за целия сезон. Имаше лек застой, който се виждаше. Футболистите бяха подтиснати. Уелтън играеше стегнато, не беше отпуснат. Не показваше най-доброто от себе си, но се вдигна. Липсваше му увереност както на него, така и на останалите. Това се случва навсякъде. За мен няма отбор, който да не е изпадал в тежко състояние“, заяви Бабангида.

„Паузата може би идва в точни момент. Завършиха с три победи и отново се вижда настроение в отбора. Сега ще поработят върху себе си и ще имат желание отново да играят добър футбол. Ако бяха допуснали поражения в тези последни срещи, щеше да им е много трудно да влязат в тази пауза. Сега главата отново е високо вдигната. Левски ще печели и занапред. Важно е да няма никакви размирици и всичко да е под контрол. Всички фенове са зад гърба им и ги подкрепят“, продължи той.

„Размириците по високите етажи в ръководството на отбора не са приятни. На мен, бивш футболист на Левски, не ми е приятно. Когато феновете ме питат нещо за отбора, винаги съм позитивен и им казвам, че Левски ще излезе от всеки един труден момент рано или късно. Каквото и да става, Левски ще го има! Това е любовта на народа! Не може да се изтрие нито историята, нито емблемата. Проблемът е, че предишните шефове на клуба са злоупотребявали. Не съм запознат в детайли, но всички дългове са натрупани през годините.

В един момент всички тези доказани имена, които са в клуба в момента, искат да вдигнат отбора и той да е отново на върха, където му е мястото. Сираков, Стоилов, Боримиров и всеки един в тима в момента си патят, защото преди това някои некадърници са се възползвали от Левски. Не искам да обиждам никого, но така е било. Тези размирици сега не са хубави и са ненужни, но мисля, че всичко ще се оправи и водещото това да се случи е любовта към Левски. Всички, които са в клуба, обичат Левски! Клуба има нужда от „синьо“ обединение. Както е било досега. Ръководство, треньори, футболисти и фенове трябва да са заедно в името на любовта си!

Нека един път завинаги да се платят парите към НАП и да започнем на чисто изграждането на един европейски клуб! Това е апела ми към всички. Нека всеки помогне, с колкото може. Аз съм помагал и ще помагам и занапред. Нека тези задължения се изчистят и да гледаме един европейски Левски!“, завърши Ангелов.