0

Б ившият играч на Левски Емил Ангелов бе един от играчите със сериозен принос за „Синята приказка“ от първия период на Мъри на „Герена“. И като такъв има своето виждане за развръзката, която трябва да настъпи след новата раздяла със Стоилов. „И аз, както всеки един нормален левскар, се учудвам на всичко това, което се случва в клуба, каза той пред вестник „Мач Телеграф“. - Сложна ситуация. Чудя се откъде, как и защо се стигна до тук. В крайна сметка има и нещо друго. Щом така са постъпили всички на „Герена“ и треньора е решил да си тръгне, явно това е било най-доброто решение. По неговите думи е направил много компромиси.

От другата страна са хората, които дават парите. Навсякъде в света е така. Хората, които дават парите, имат претенции. В Левски нещата седяха така, че Наско Сираков и Станимир Стоилов бяха доказан тандем. Имат много успехи зад гърба си, а и през 2022 година също имаше постижения. Всичко вървеше, но треньорът е решил, че не е така и си сподели причините. За нас остава да чакаме Левски да е на топ ниво и да гледаме напред“, започна Бабангида.

„Загубата за Левски е голяма. Мъри е доказан. Не само в България, а и в чужбина. Има безспорни качества, които ние не можем да отречем. Преди време отново пред „Мач Телеграф“ споделих, че не са виновни нито спонсорите, нито Мъри, нито Сираков, нито Ивков. Виновни са хората, които са били начело на Левски! Те са оставили огромни задължения и за тази рана сподели и Мъри. Тя е била толкова дълбока, че сега само я превързвали. И в един момент отново е започнала да гнои. Това е проблемът. За мен няма виновен в тази ситуация. 

Всеки си има гледна точка и всеки си е прав за себе си. 

Нещата се оправят в такива ситуации само с диалог. Не са успели да се разберат, и съответно е дошло време разделно“, коментира той. „Където има много хора, там има и много проблеми. Колкото са по-малко те, толкова е по-перспективен един екип. Иначе всеки дърпа към себеси и много трудно можеш да разговаряш с толкова хора. В моят клуб, който е на аматьорско ниво, гледаме да сме до трима души тези, които вземаме важните решения. Това са три мозъка, а не десет...

Спомням си президентът в Денизлиспор, когато играех там, той взимаше сам решенията. Имаше бизнес и си решаваше всичко сам. Мъри е прав като казва, че спонсорите дават парите, но не разбират от материята. Това е много важно и всеки трябваше да си знае работата“, продължи Бабангида. „Ако погледнем нещата от човешка гледна точка, то е напълно нормално всеки един човек да иска добро държание насреща си. Задължително е Наско Сираков да го иска от Ивайло Ивков. Особено, след като работят и за каузата Левски. Ние не знам детайли.

В крайна сметка, ако наистина е имало некоректно държание от една или друга страна, това говори, че нещо се е скъсало и няма как да  се продължи. Съответно, който има по-голямо надмощие, той може да прекрати това взаимоотношение. 

Оттук, както е казал Кубрат Пулев – продължаваме напред!

Не бива да се отказваме! Животът продължава! Трябва по възможно най-бърз начин да се преодолеят трусовете, защото Левски е добър отбор и има качества. Дано успеят да надградят и да продължават да радват феновете. Не вярвам, че дербито с ЦСКА ще се изиграе несериозно или нещо подобно. Публиката отново ще е зад отбора.

Моят апел е единствено към публиката – да няма разединение. Ако наистина всички обичат Левски - нека се хванат ръка за ръка и да бъдем единни. Има го това, случват се такива неща във футбола. Има раздели и назначавания, но тук говорим за Левски и той трябва да продължи да съществува и рано или късно да отиде отново на мястото си, а именно на върха! От Левски по-голям няма! При положение, че до този момент начело на тима е бил най-добрият треньор в България, не съм сигурен, че ако отбора бъде поет от българин ще е добре. Реално до онзи ден си карал Ферари и изведнъж ще се качиш на коля, която ще е по-ниско ниво, например Опел.

Най-добре е новият наставник да бъде на нивото на Мъри, но на този етап у нас няма такъв треньор. Най-добре отбора да бъде поет от чужденец, който да има различна визия и да видим как ще стоят нещата“, завърши Ангелов. 

Автор: ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ