0

Бившият футболист на Левски Емил Ангелов бе категоричен, че Николай Михайлов заслужава уважение, защото е дал много на клуба. Той коментира пред „Мач Телеграф“ представянето на „сините“ през този сезон.

„Ники Михайлов приключи с футбола. Той е един изключителен човек. Първите му стъпки в професионалния футбол бяха, когато и аз бях част от отбора. Той беше един изключителен вратар с много качества. Ники през годините направи много за Левски. Той беше част от клуба в онзи неприятен момент, когато нямаше една стотинка в касата. Някои хора може би забравят това и го критикуват. Аз лично му пожелавам попътен вятър в новото поприще. Страхотен човек и вратар. Познавам го и с него прекарахме много години в Левски. Желая му успех занапред. Разбира се, че можеше да направи още по-бляскава кариера. Но винаги беше в сянката на баща си. Винаги обаче е милеел за клуба и е давал всичко от себе си за него. Той излезе много млад в чужбина. После стана шампион в Нидерландия с Твенте. Това изобщо не е за подценяване. Беше, може би, връх в кариерата му. Там изигра доста силни мачове. След това беше в Италия. Няма как някой да обяснява, че човек стигнал до това ниво няма качества. В никакъв случай не е посредствен футболист и за мен лично се справи добре. Заслужава уважение!“, заяви Бабангида.

„Костов определи този сезон като нулев и е така. Доста мачове, които бяха важни, се загубиха. Трябваше да се спечелят, но „сините“ не успяха. Не им се получи. За мен Левски трябва всяка година да играе в Европа. Не бих казал, че ще е пагубно, че не се стигна до евротурнирите, но определено ще е болезнено. Европейските вечери са много специални за феновете. Затова Левски винаги трябва да е там. Беше един много труден сезон, с много драми и разделения, а за съжаление, така и завърши. В Левски няма никога спокойствие, защото летвата е много високо поставена. Винаги се изисква много от футболистите и треньорите“, заяви Ангелов.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ