0

Л егендата на Левски Емил Спасов говори пред „Мач Телеграф“ за състоянието на „сините“ след загубата от Лудогорец и преди дербито с ЦСКА.

„Не мога да си обясня какво се случи в Разград. И срещу Славия, и срещу Лудогорец през първото полувреме отборът игра добре, но през второто идва тотална разруха. Прави ми впечатление, че нещата в защита никак не са добре. Който ритне топката пред вратата създава голово положение. Изоставаме в този елемент. Не се пласират правилно играчите. Лоша е ориентацията и на Пламен Андреев, и на бранителите пред него. Не знам дали е умора или нещо друго. Изглеждат ми уморени и играят силно 45 минути и това е. В началото и на първото и на второто полувреме Левски допусна гол. Това не бива да се случва. Сега идва мач с ЦСКА, а и те не впечатляват с абсолютно нищо. Предстоящата среща ще е различна от тази в Разград", започна Спасов.

Марин Петков ще е големият липсващ за Левски срещу ЦСКА

 Марин Петков ще е големият липсващ за Левски срещу ЦСКА

Той подчерта липсата на Марин Петков, който ще пропусне Вечното дерби заради натрупани картони.

"Лошото е, че Марин Петков ще липсва. Той към този момент ни е най-силният офанзивен футболист. Струва ми се, че всички бяха настроени за мача в неделя и мача с Лудогорец все едно го бяха отписали. Така ми се видя. Липсваше концентрация в действията и нещата не се получиха. Срещу ЦСКА предполагам, че Левски ще изглежда по коренно различен начин. ЦСКА е дразнител и винаги трябва да си мобилизиран на 100%. Да се надяваме, че ще излязат с настройка за победа и ще покажат нещо повече и ще спечелят. Така ще се реваншират и на феновете. Дано играят 90 минути, а не 45“, заяви Спасов.

„Пламен Андреев в действителност беше несигурен на моменти. Можеше да се намеси много по-добре. В последно време пазеше силно, но в мача с Лудогорец не беше така. Когато един отбор е несигурен във вратаря си, е неспокоен и допуска грешки. Трябва да се помисли върху това. Надявам се да не допуска повече грешки“, подчерта бившият нападател.

„Тази загуба от Лудогорец се очакваше, но не и с такъв резултат. Сега една победа над ЦСКА ще помогне това поражение да бъде забравено по-бързо. Нашата публика прощава, когато играчите дадат всичко от себе си и спечелят срещу „червените“, завърши легендата на „сините“.