0

Л егендата на Левски Емил Спасов коментира ситуацията, която настъпи на „Герена“ след втората поредна загуба от ЦСКА.

„С оглед на резултата мачът с ЦСКА се разви негативно за Левски. Стара слабост е, че се опитахме да играем модерен футбол, само че малко безрасъдно допуснахме 3 гола. И го правим в поредица от мачове. Отборите явно ни разгадаха, играят ни само на контраатака, затварят се отзад. Ние пък не можем да вкарваме лесно голове, тъй като нямаме класа, като ни отбележат - настава паника в отбора и се проваля целия мач. Така беше и с ЦСКА, и с Лудогорец, и във Варна с Черно море, къде ли не“, започна Спасов.

„Винаги съм казвал, че Костов се опитва да играе нападателно и модерно, само че за тази цел се искат качествени футболисти, а ние нямаме такива. Всеки един треньор трябва да се съобразява с това, което има. Със съперникът, за да се изгради системата на игра, с която да противодейства и да спечели. 

И най-добрият треньор в света, след като загуби поредица от мачове, си тръгва. Според мен трябва промяна. Не знам момчетата от какво ще почиват. Почива се, когато са направили нещо голямо, а те не са. Те трябва да тренират повече, тъй като се вижда, че физическата им подготовка не е на ниво. Не знам какво са тренирали и тренират, но това са фактите. Много уважавам Ники Костов, много сме разговаряли с него, чух идеите му, чух всичко. Но когато Левски губи поредица от мачове, треньорът винаги си тръгва“, продължи отбелязалият 81 гола за „сините“ бивш играч. 

„Никой не гледа, че няма състав, вижда се, че скамейката ни е къса. Постоянно има контузени. Не знам защо не се налагат младите като Бачев. Разбирам, че пускаме играчи като Рикардиньо, за да ги продадем, но нещата не се получават, а талантите от школата не получават шансове. Проблемът е, че до 19-годишна възраст в школата на „сините“ се играе на изкуствена трева и изведнъж трябва да играят на естествена, което е смешно. 

Гледал съм колко талантливи играчи има в школата, но след 15 годишна възраст всичките си тръгват. Не знам защо, но има някакъв проблем в системата на школата ни. Според мен, ако имаш пет, шест души в националните отбори, то няма ли да си първи в България? Футболисти не се произвеждат от години. Левски не става шампион в нито една от възрастите. Не е нормално. Говори се, че Левски може да бъде поет от Станислав Генчев. За мен той е перспективен треньор и показва, че може да бъде начело на Левски. Не казвам, че Костов трябва да бъде сменен и не мисля, че ще се промени нещо особено много до края на сезона, който и да дойде“, завърши Емил Спасов.