0

Л егендата на Левски Емил Спасов сподели пред вестник „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на „сините“ днес с Лудогорец за Купата на България. Той заяви, че момчетата на Станимир Стоилов могат да отстранят разградчани, но трябва да го направят в редовното време. 

„С оглед на това, което показа Левски онзи ден срещу Лудогорец съм на мнение, че момчетата играха добре. За мен „сините“ бяха по-добри на терена. Сега двата тима се изправят за Купата и съм оптимист, че Левски ще победи. Да се надяваме, че ще играят по същия начин и ще имат и повече шанс. Понякога трябва и малко късмет. Веднъж отмениха гол на Левски, а след това и гредата попречи на момчетата да излязат напред в резултата. Отборът го гони известна доза карък и е време да бъде счупен.

Доста положения се пропускат, като този проблем е много важно да бъде отстранен. Въпреки това, лично аз съм оптимист, че ще успеят да спечелят този мач. Много е важно да се продължи напред, защото шампионата е почти загубен. Независимо какво би станало с евентуалния нов собственик и всичко останало, трудно се наваксват 14-15 точки. Купата на България е цел номер 1. Ако това, което се говори за собствеността повлияе на играчите, то ще е в положителна посока. Всички се надяваме на това, както предполагам и те също.

Друго е да имаш сериозен спонсор и собственик, който да разполага със средства и ще вложи повече пари. Нещата отиват в друга посока и различна вълна. Но нека всичко да стане черно на бяло, за да може да говорим“, сподели легендата на Левски. „И за двата тима тази среща е много важна и има голям заряд. Не е тайна, че Лудогорец за Купата се дъни. Стига редовно до ¼ финали или полуфинали, но там се препъва. Лично аз мисля, че те са свалили доста летвата. Като мобилизация, себераздаване и т.н. си мисля, че малко бързат за Коледните празници. Това Левски може да го използва, защото няма накъде да отстъпва. Мач с мач не си прилича и не вярвам предстоящият да има нещо общо с този от четвъртък. Има какво да се желае още. Особено в офанзивен план. Това ни е ахилесовата пета.

За този двубой не мисля, че Стоилов трябва да променя нещо. Много е важно кои играчи ще са на линия. Отбора е в подем и в добро състояние, а освен това „сините“ играят силно срещу Лудогорец. Трябва отново да играят гордо. Ако се стигне до отпадане на Левски това ще е провал, но всички тези аномалии в играта ни си имат обяснение. Липсва класен нападател, а всичко това се отразява. Ако вземем този двубой това ще е пиедесталът на който ще стъпят през пролетта и ще се амбицират да играят по-добре.

Ако се стигне до дузпи, това е Божа работа. По принцип имаме психологически проблем и стигне ли се дотам мисля, че пак ще загубим. Няма толкова спокойни и съсредоточени състезатели, които да реализират наказателни удари. Е може и да ни изненадат, но ги наблюдавам вече в поредица от мачове и нямаме дузпаджии. Не мисля, че трябва да чакаме нещата да стигнат до дузпи. Трябва да се гони успех в редовното време“, завърши Спасов.