0

Л егендата на Левски и бивш треньор на тима Емил Велев сподели пред „Мач Телеграф“, че феновете искат да виждат освен печеливш и атрактивен футбол.

„Можем да оправдаем липсата на атрактивност в контролата с Черно море. В този период повече се набляга на физическите упражнения, а не на игрови варианти. Левски от край време играе с крила и централен нападател. Сега схемата е 3-5-2. Винаги има различни ситуации в даден двубой, но едно никога не се променя – феновете искат да гледат голове. Искат атракции на терена. Мачът може да свърши 4:2, но да е за Левски. Хората се наслаждават на екшън и голове. Според мен, „сините“ трябва да играят по този начин. Левски винаги играе с крила и централен нападател! Това си е моето мнение. Дано се постигнат успехи, защото отборът трябва да е максимум през година или две шампион! Ако някой не го разбира това нещо, значи не знае какво е Левски“, заяви Велев.

„Моето мнение е, че Ники Михайлов трябваше да пази като титуляр, но да се дават и много шансове на Пламен Андреев, за да може да добие нужното самочувствие. След като сега е привлечен нов вратар, е ясно, че се иска по-висока конкуренция. Не мисля, че задължително ще пази Матей Маркович. На този пост трябва да е по-добрият и този, който заслужава повече. Конкуренцията винаги ражда по-сериозно качество и е хубаво да я има. Желателно е и двамата вратари да са на едно ниво. Дано новите бързо се адаптират. Този процес е гъвкав и зависи от характера на самите футболисти. Един играч, ако има качества, ще изпъкне веднага. Ако е по-ниско нивото му и се притесни, ще си проличи. Според мен Алекс Колев е свикнал да играе в България и мисля, че няма да има проблеми с адаптирането. Познава обстановката и е юноша на Левски. Това е огромен плюс за него. Той има качества на голмайстор, а освен това не е егоист. Той е колективен играч и играе добре с глава. Колкото до Станислав Генчев, мога да кажа, че всеки един треньор се учи от грешките си. Надявам се да не ги повтаря и сега да е по-улегнал и да усети обстановката на „Герена“. Това е много важно. Феновете са безкомпромисни и забележат ли колебания,  ще има проблеми. Трябва да е твърд, смел и да не му пука от нищо!“, завърши Велев.