0

В . „Мач Телеграф“ се свърза с легендата на Левски Емил Спасов, който сподели мнението си около селекцията на тима и предстоящите важни битки в Европа с ПАОК. 

„Роналдо успя да отбележи два гола още в първия мач, а това означава, че това момче е с потенциал. Да се надяваме, че ще бъде поне на нивото на Уелтън. Реално ги реализира само за 6-7 минути. Мисля, че новите попълнения ще направят Левски още по-силен. Като знам как работи Станимир Стоилов през последните 7-8 месеца не вярвам да вземе по-слаби играчи от тези, които бяха до този момент.

При всички положения мисля, че „сините“ ще надграждат и тези футболисти сега са по-добри от тези, които напуснаха отбора. Единствено един централен нападател трябва да се вземе, моите уважения към Бари, но не е за клуб като Левски. Трудно се намира такъв, доколкото разбрах, през зимата ще се взима такъв. Да се надяваме, че с тези играчи, които в момента са част от клуба и с привличането на новите попълнения Левски ще бъде поне с 20% по-добър от миналата година“, започна Спасов.

„Попов има вече богат опит, играл е като централен нападател, не му е чуждо. Естествено, той не е типичен таран, който трябва на тима, който да взима всяка топка в предни позиции и да създава опасност за противника. В случая просто няма кой да играе на върха на атаката и ще трябва да сме с фалшива деветка. Мисля, че имаме сили да отстраним ПАОК. Те определено са доста напред като ниво и успехи през последните години. Един сериозен отбор, който разполага със сериозни средства. Във футбола това е изключително важно, но не виждам чак такава разлика в класите. А Левски ще е и по-напред в подготовката, защото родното първенство ще е започнало, а гръцкото - не. Освен това нашите отбори почти не почиваха. Късно свърши първенството и не са губили кой знае колко от формата си тези играчи. Почиваха кратко време. Сигурен съм, че ще бъдем на добро ниво. Колкото до това дали Левски ще победи ПАОК, не мога да кажа. Във футбола това е непредсказуемо, но се надявам, че тима ще надгради и ще играе още по-добре, отколкото през пролетта. Това значи само едно – в никакъв случай няма да се предадем лесно. Ще стане равностоен мач и се надявам, че Левски ще продължи напред“, заяви легендата на столичани.

„Подписаха с Янис Каргас, който не показа нищо на „Герена“. Това за тях е крачка назад. Не знам какво са му гледали ПАОК, но той не може да стъпи на малкия пръст на нито един от нашите защитници в момента. Въобще не е висока топка. Това, че имат проблем и с вратарския пост означава, че отборът им въобще не е чак толкова силен. Левски е във възход, играе добре и побеждава. Самочувствието на тима също много се подобри, особено след спечелването на Купата на България. В момента освен от таран мисля, че на този етап на отбора друго ново попълнение не му е нужно. Разбира се, хубаво е да има конкуренция в отбора, но на този етап това е трудно постижимо. В Европа успех се постига с опит. Левски мисля, че ще успее да победи и да отстрани ПАОК“, завърши Спасов.