0

Б отев Пловдив победи Арис Солун с 1:0 в контролна среща, играна на „Колежа“ в памет на големия привърженик на "канарчетата" Тоско Бозаджийски. Той загуби живота си след мач между Арис и ПАОК в Солун на 5 януари 2020 г., когато бе брутално пребит от привърженици на ПАОК, а след това и прегазен от жена.

Тази вечер двата отбора излязоха със специални фланелки с лика на Тоско. След това привърженици и футболисти поднесоха цветя на специален мемориал, на който с големи букви бе изписано: "Бултрасите не умират!"

В 12-ата минута двубоят бе спрян отново в памет на Бозаджийски, а преди началото на втората част роднините на големия фен на Ботев получиха фланелка от гостите от Солун. 

Единственият гол в мача вкара Мартин Секулич в 17-ата минута. Попадението и победата бяха дебютни за пловдивчани на новия им стадион. 

Двата тима изиграха интересен в мач, в който имаха по няколко добри възможности за гол, но не съумяха да ги реализират. Най-големият пропуск за домакините направи Фаустас Спепонавичус. Ударът на литовеца срещна гредата, а Луис Палма от гостите също намери страничния стълб от корнер.