0

Две кучета от Общинския приют в Пловдив преминаха пред публиката на мача Локомотив Пловдив – Локомотив София снощи на стадиона в парк „Лаута“. Те станаха главна атракция преди първия съдийски сигнал от железничарското дерби от 15-ти кръг на Първа лига, завършило 2:1 за домакините.

Локомотив Пловдив стана третият клуб от града, след Ботев и Марица, присъединил се към проекта на Общинския приют за безстопанствени кучета в Пловдив "Доброто продължава". Чрез футболните клубове зрителите се призовават да си осиновят домашен любимец. В пловдивския приют има около 100 кучета, чакащи своя нов стопанин, за да донесат още любов в семейството му.

Капитаните на двата железничарски отбора Димитър Илиев и Мики Орачев излязоха на терена, гушнали по едно куче от приюта.

Митко Илиев дори представи своето кутре директно на публиката в цялата страна, като го показа в обектива на тв камерата.

Пловдивският ВИП-фен бе с елегантна черно-бяла вратовръзка, софийският му приятел бе с модерна червена кърпа с черни орнаменти около врата.

Първоначално кучетата изглеждаха стреснати от необичайната за тях обстановка, но подкрепяни от Митко Илиев и Мики Орачев, те се окопитиха и започнаха да оглеждат с нескрит интерес ставащото наоколо.