0

Много силно послание към разединената публика на фалиралия ЦСКА бе снимката на двете червени легенди от 80-те години – Стойчо Младенов (сега в ЦСКА 1948) и Джони Велинов (от ЦСКА-София). Двамата си стиснаха десниците при тегленето на жребия за осминафиналите на Купата на България.

Джони и Стойчо бяха основни фигури от епохата, в която ЦСКА изхвърли от тогавашната Купа на европейските шампиони (сега Шампионска лига) носителите на трофея Ливърпул и Нотингам Форест, мощния испански шампион Реал Сосиедад и др.

Спортменският им жест бе на другия полюс на онова печално известно посрещане, подклаждано от странични хора, с обстрел, злоба и ругатни в сектор А на „Българска армия“ в лицето на делегацията на ЦСКА 1948, водена тогава от друга „червена“ легенда – Ради Здравков.

Сегашният оперативен директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов заяви, че целта пред отбора е спечелване на Купата на България. Младенов бе представител на "червените" на жребия за осминафиналите в турнира, който противостави неговия отбор на победителя от двойката Бдин Видин - Берое.

"Доволни сме от жребия. Иска ни се да се представим още по-добре от миналия сезон, когато загубихме на финала. Тогава не успяхме заради липсата на опит, но сега имаме повече опит и ще опитаме отново да стигнем финала и защо не да вземем това, което ни се полага“, заяви Младенов пред репортери след тегленето на жребия.

Той прие спокойно победата на неговия ЦСКА над Левски преди три дни, която бе втора над „сините“ от 2 мача помежду им този сезон.

"Откакто се помня като футболист в Берое, в ЦСКА да не говоря - и като треньор, и директор, балансът ми е изключително положителен срещу Левски. Няма нищо изненадващо от това, че победихме Левски“, каза Стойчо Младенов.

"Сините" бяха представлявани от изпълнителният директор на клуба Даниел Боримиров. Той прие нормално жребия за Купата на България, който изпрати победителя от мача между Дунав Русе и Левски срещу Хебър в следващата фаза на турнира.

"Мисля, че първо трябва да се концентрираме да отстраним отбора на Дунав Русе и след това да мислим за Хебър Пазарджик. Жребият е такъв, какъвто ни се е паднал, такъв ни е късметът. Когато един клуб си постави високи цели, той трябва да ги преследва. За Левски това означава победа и в двете срещи", каза той, след като изтегли съперника на "сините".

"Разбира се, че остава целта спечелване на Купата на България. Левски винаги се е борил и на двата фронта, така ще бъде и тази година", добави Боримиров.

"Не съм запознат в детайли с решението за националния отбор. Но винаги футболът е за феновете, така че е жалко, когато се играят такива значими мачове от евроквалификациите на празни трибуни. Много жалко", завърши Даниел Боримиров по повод мача България - Унгария в Пловдив този месец.

Жребий за осминафиналите в турнира за Купата на България по футбол:

Черноморец (Бургас)/Етър - Ботев (Пловдив)
Арда Кърджали - Литекс Ловеч
Янтра/Славия - ЦСКА-София
Пирин Благоевград - Ботев Враца
Хебър Пазарджик - Дунав Русе/Левски
Балкан Ботевград/Лудогорец - Локомотив Пловдив
Локомотив София - Спартак Варна
ЦСКА 1948 - Бдин Видин/Берое

* Мачовете ще се играят на 5-7 декември 2023 година.