0

Б ългарският футболен вицешампион ЦСКА-София привлече 23-годишния нападател Матиас Жан Фаетон, който е национал на Гваделупа. 

Според различни информации във френските медии, "червените" ще платят 2 милиона евро за правата на бившия голмайстор на местния Гренобъл, чиято пазарна цена е около 1,5 милиона евро, според "Трансфермаркт".

Вчера пък grenoblefoot.info съобщи, че сегашният голмайстор на ЦСКА-София Дюкенс Назон вероятно ще бъде продаден, към него има интерес от клубове от Турция и от Китай. 

"ЦСКА се пребори за подписа на 23-годишния Матиас Фаетон", съобщават от клуба. 

"Щастливи сме, че успяхме да финализираме трансфера на определения за играч на сезона на Гренобъл, въпреки яростната конкуренция от отбори, които преговаряха за него. Откупната клауза на футболиста остава конфиденциална".

Фаетон в момента е в САЩ, където участва в престижния КОНКАКАФ Голд Къп с националния отбор на Гваделупа. Той игра 84 минути при равенство 2:2 срещу Канада тази седмица.

Нападателят е роден на 8 януари 2000 в Коломб, предградие на Париж. Той има мачове за юношеските формации на Франция до 16 и 17 години, но приема покана да играе за мъжкия национален отбор на Гваделупа. 

През миналия сезон Фаетон игра в 37 двубоя на Гренобъл, като започна 26 от тях. Той се отчете с девет гола и две асистенции в Лига 2, както и с едно попадение за Купата на Франция. Гренобъл завърши на десето място в крайното класиране на първенството.

"Фаетон е висок 185 см и дава сериозни опции в атака, тъй като може да действа както като таран, така и по двете крила, а също и като офанзивен халф. В кариерата си той е бил част още от френските отбори на Брест, Гингам и Борго, като преминава в Гренобъл през миналото лято", добавят "червените".

"Очакваме го с нетърпение да се присъедини към тима ни и му  желаем здраве, късмет и много успехи с червената фланелка".

През кариерата си Фаетон е вкарал общо 19 гола. Той се е разписал 6 пъти в 55 мача за Гинган, с който има ограничено игрово време и в елита. Нападателят е вкарал и три гола за дубъла на Гинган.