0

Х алфът на ЦСКА 1948 Стоян Стоичков се присъединява към Хебър (Пазарджик) под наем до края на пролетния дял от сезона. Двата клуба постигнаха договорка за младежкия национал на България и един най-перспективните футболисти в редиците на дублиращия тим на “червените”. 

19-годишният Стоичков ще се включи в тренировъчния процес на Хебър на старта на зимната подготовка през януари. Периодът под наем ще бъде хубава възможност за състезателя да натрупа ценен опит в Първа Лига с фланелката на “зелените”. 

Талантът впечатли с изявите си през есенния полусезон във Втора лига, както и през пролетния дял на миналия сезон. С техничните си отигравания Стоичков си заслужи място в младежкия национален отбор на България до 21 години. 

Полузащитникът проведе подготовка преди старта на този сезон с първия тим на ЦСКА 1948 под ръководството на Любослав Пенев и получаваше шанс в контролните срещи, като дори се разписа в някои от тях. Стоичков също така дебютира в елита през този сезон, включвайки се от резервната скамейка при домакинството срещу Левски, и то когато ЦСКА бе останал с човек по-малко, и гостуването на Пирин (Благоевград). 

В кариерата си в професионалния футбол е играл още за Септември (София) във Втора лига, а при юношите е представлявал този клуб и в младежката Шампионска лига на УЕФА. Преди това е бил част от академията на Ботев (Пловдив). 

Източник: БТА