0

Ф енове на ЦСКА оказаха първа помощ на свой пострадал колега пред националния стадион „Васил Левски“, където се играе вечното дерби срещу Левски. Не става ясно как точно е пострадал запалянкото, но от видеото горе се вижда, че други привърженици на „червените“ първи са се притекли на помощ.

Феновете на вечните съперници по традиция пристигнаха на арената на сблъсъка с организирани шествия, които блокираха за кратко някои от улиците на София. 

Шествието на "червените" фенове преди дербито с Левски продължи около 40 минути - разстоянието от края на градинката пред НДК, през бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Гурко" до езерото "Ариана", където е и Сектор Г на стадиона.

Още в началото на шествието те демонстративно запалиха артикули на Левски. Подобни прояви са характерни в ултрас културата на Балканите, в Европа и по целия свят, символизирайки надмощие над противника.

Привържениците на Левски пък се събраха на бул. "Тодор Александров 23", откъдето потегли шествието. "Сините" също не пропуснаха да запалят артикули на ЦСКА.