0

К ак така Себастиан Вия е подписал с Берое до 2025! Феновете на Бока скочиха на клубните шефове и в частност на Хуан Роман Рикелме, който е вицепрезидент, след като тази новина още снощи се появи в Аржентина. 

Както е известно, "генуезците" твърдяха, че това няма как да се случи и Вия е техен играч. "Той е най-важният ни футболист", твърдеше доскоро Рикелме. 

"Предложиха ни Себастиан през септември. Анализирахме правната част с нашите юристи и за нас той е свободен агент, който е прекратил договора си с Бока и можем да го привлечем. Нямаше обаждане от Бока”, коментира собственикът на Берое Ернан Банато. 

“Разбираме, че има риск за клуба и го поемаме, но заради топ играч. ФИФА ще реши кой е. Считаме, че той е прекратил договора си с Бока с основателна причина и е свободен агент", продължи той в интервю за аржентинска медия.

„Не сме говорили с Бока. Преговорите бяха с хората, които го представляват и директно с него. Разбираме, че има риск за клуба и го поемаме. Ние се доверяваме и вярваме, че цялата правна част и всички хора, които работят с нас и които работят с играча, направиха нещата както трябва“, каза Банато.

“Играч като Себастиан ще има огромно влияние върху Берое, лигата и страната. Съобразихме съдебното му положение в рамките на договора и това, което се случва с него”, отчете той.