0

П ривържениците на Локомотив София излязоха с открита позиция след снощното напрежение на стадиона на "железничарите" на мача от efbet Лига с Пирин Благоевград. Феновете на "червено-черните" призовават ръководството да отстрани охранителната фирма, която се грижи за реда по време на домакинствата на отбора. 

Публикуваме написаното от феновете на Локомотив без редакторска намеса:

"Позиция на феновете на Локомотив София относно действията разиграли се в сектора по време на мача с Пирин Във връзка с появили се информации за „бой между фенове на Локомотив“, „фенове на Локо се биха“ и подобни, искаме да разкажем какво всъщност се случи вчера на стадион „Локомотив“ и как охранителната фирма, на която ръководството на клуба плаща, провокира и напада подкрепящи отбора фенове. 

В спокоен мач, при положителен за Локомотив резултат, агитката подкрепяше тима въпреки безобразното представяне в предния кръг, без всякакви провокации, без забранени пиротехнически средства, без да обръща внимание на доказалото некадърността си ръководство на клуба. 

В един момент от мача обаче шефът на частната охрана на стадиона реши да се държи като шериф от Дивия запад, 150 години по-късно и на другия край на света. Напомпаният батка с голяма брада, но с малко сиво вещество в главата, се заяде със спокойно наблюдаващ мача локомотивец и го задърпа извън сектора, „за да поговорим“. Не го гонел от стадиона, само го извеждал, ама после щял да го изгони, защото имало нови правила?!, обясни батката. 

На въпросите от страна на агитката защо дърпат този привърженик към изхода, охранителите от частната фирма отговориха с атакуване на феновете, сред които немалко жени и деца. Включително вдигайки над главата си метални ограждения, за да удрят с тях. Всички тези неща се виждат на снимките и клиповете, има и издадени медицински… 

Частната охранителна фирма не за първи път действа арогантно срещу феновете на Локомотив, брадясалото същество с интелект на едноклетъчно не за първи път се държи като собственик на сектора. От доста време се очакват подобни провокации към агитката, а според слуховете те са подтиквани от ръководството на клуба – нещо, в което не бихме искали да вярваме! Въпреки че и в миналото изпълнителният директор Бойчо Величков е насъсквал органи на реда срещу привържениците… Не за първи път органите на МВР стоят безучастно, когато се използва сила и агресия срещу фенове без причина. 

Затова призоваваме ръководството на Локомотив незабавно да изкара извън трибуните охранителната фирма и да се извини на феновете за случилото се. В противен случай ще приемем, че ръководството застава зад това поведение и зад провокациите срещу подкрепящите отбора локомотивци. Никой не е спечелил война срещу феновете! Стадион „Локомотив“ е наш дом, а ние феновете сме последните пазители на честта на любимия ни клуб."