0

Е дин от известните фенове на ЦСКА Николай Йорданов – Гилъна, заяви пред в. „Мач Телеграф“, че е много доволен от победата над ЦСКА 1948 с 1:0.  

„Доволен съм от резултата. Това беше много труден мач. Много добре беше изигран тактически от отбора на ЦСКА. С оглед на срещата между Лудогорец и Черно море си мисля, че вече всички мерки са взети в посока Разград. Колкото да се стараем и да побеждаваме ще ни бъде много трудно да станем шампиони. Този съдия обезсмисли мача през второто полувреме. Илиан Илиев беше напълно прав с изказването си след мача. По този начин ЦСКА трудно ще стане шампион“, заяви Гилъна.

„Победата в Бистрица е огромна крачка за „червените“ по пътя към титлата. ЦСКА 1948 са в много добра форма и победиха Локо Сф с 6:0. Като домакини са много силни и това беше стратегическа победа за ЦСКА. В никакъв случай не сме ги надиграли, но използвахме нашия момент и спечелихме. С оглед на показаното не можеше да е по-изразителен успеха, но и 1:0 е достатъчно. Важни са трите точки. От този момент нататък тепърва предстоят по-тежки мачове и срещу Левски, и с Лудогорец. Видя се голяма нервност в играта на ЦСКА. Това доведе до много сгрешени пасове. На моменти отстъпвахме относно печеленото на спорни топки.

Опитът на играчите и класата на Хайнц доведоха до разликата между двата тима. Сигурен съм, че той щи ни спасява и в други мачове. В ЦСКА няма титуляри и резерви. Има възможност за ротации в отбора. Хубаво е, че дадени играчи като влязат от пейката бележат. Нямаме изявен голмайстор, който само той да бележи и другите да играят за него. Радвам се, че победихме“, заяви той. „Само суперлативи за феновете на отбора. Футболният съюз прави всичко възможно в момента да има провокации, като мачът не бе преместен на стадион „Васил Левски“. ЦСКА 1948 щяха да спечелят доста повече пари като домакини, ако срещата беше там.

Страхотна беше постъпката на феновете на ЦСКА, че не влязоха на стадиона, защото щеше да има ексцесии. Този мач, въпреки всичките опасности, които криеше, феновете се държаха много дисциплинирано. Наблюдаваха срещата от частен имот, а след срещата направиха оборка и си почистиха всичко. Така правят цивилизованите хора. Факт е, че във втори мач, в който ЦСКА гостува, съблекалнята беше почистена и беше поставена бележка с благодарност към домакините. Това също е европейско поведение“, сподели той.

„От тук нататък може да се стигне до изненада във всеки един мач. Ако Лудогорец са с 10 точки пред нас няма да има изненади. Тук не се знае как ще свири съдията, какъв ще бъде ВАР-ът... В България изобщо има ли полза от тази система. Надявам се да победим безпроблемно Спартак Вн, но всичко може да се очаква от този момент нататък. Първата индикация беше след показания жълт картон на Саша Илич и наказанието му за два мача без да бъде обяснено защо. Дано не съм прав, но докато го има футболният съюз нищо няма да се случи във футбола в България. Този футбол тук е съвсем различен от този в Европа. Ние играем нещо съвсем различно“, завърши той.