0

И зпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов говори пред медиите на днешната клубна пресконференция. Бившият защитник на "червените" разясни подробно спортно-техническата йерархия в клуба.

"ЦСКА ще следва своя футболна философия - ясна визия, изграден стил на игра, атакуващ, който винаги е носил успехи на отбора в миналото. Това ще бъде изискване на клуба към треньора. В скаутското ни звено ще има четирима души. Треньорът на ЦСКА трябва да бъде смел, енергичен, амбициозен.

Този трансферен прозорец се надявам да е последният, в който селекцията ще се извършва в движение. Ще балансираме отбора. Основната цел ще е зимата и следващото лято да надградим. Зимата вече трябва да сме наясно с ядрото на отбора, който след лятната пауза да е на високо ниво и да може да се пребори за титлата.

Това не значи, че следващата година ще избягаме от борбата за титлата и купата, но в момента нямаме този отбор. Бюджет за селекцията има. Тази година доста сме закъснели със селекцията, направо много сме закъснели. В нея ще има последователност и няма да има пожарни решения, импулсивни, както беше в предни години. Не просто да се замени един футболист с друг, а да се надгражда. Без пожарни варианти. Имаме набелязани футболисти, работим от над 20 дни. Изгледали сме много, за жалост няма първенства в момента, няма мачове.

Голям проблем е, че не се класирахме за евротурнирите, защото една от причините да дойдат играчи са именно тези европейски клубни турнири. До 31 август ще работим, за да може да балансираме отбора. Не е лесно да прекратиш договор на човек, който де факто има този договор. Ръководството на ЦСКА винаги ще бъде зад треньора. На него ще му бъде дадена свобода да работи, от него зависи какви резултати ще постигне. До последно бяхме зад Стамен Белчев, искам това да кажа, но вече след като отборът тръгна много надолу, загуби поставените цели, започнахме да работим за нов треньор. Имахме шест варианта според това какъв треньор търсим - който да играе нападателен футбол. Търсихме треньор гладен за успехи.

След загубата от Локомотив Пловдив поканихме Томислав на разговор. След срамния мач с 48 взехме решението. Със сигурност наказание ще има, ще е сериозно наказанието, но трябва да го приемем. ЦСКА ще има нужното ниво, нужния отбор. Каквото е наказанието, ще го приемем. Уважавам публиката на ЦСКА, уважавам сектор "Г", но случилото се е недопустимо за клуб като ЦСКА. Това рефлектира директно върху клуба. Едни футболисти ще си заминат, други ще останат - те са преходни, но това петно си остава", каза Филип Филипов.