0

Ф лоран Малуда е един от популярните френски футболисти от началото на 21-и век с 80 мача и 9 гола за националния отбор на страната си. Известен най-вече с престоя си в Лион и Челси, той може да се похвали с мачове в Египет, Турция, Индия и дори в скромния тим на Диферданж (Люксембург).

Вече на 43 години, той прие поканата на Стилиян Петров да се включи в благотворителния Мач на надеждата, който днес събра близо 20 хиляди зрители на Националния стадион Васил Левски. И макар отдавна да не е обличал екипа, не се е колебал нито за миг, когато получил поканата.

"Беше истинско удоволствие да споделя това със Стилиян. И да бъда с тези истински легенди. Забавлявахме се, но беше невероятно изживяване. 

Когато ми се обади, аз веднага му казах, че няма проблем. Само взимам билета и идвам. Нямаше нужда да мисля два пъти. Когато бивш футболист прави подобни каузи, винаги ще подкрепя. Стилиян Петров е модел за подражание и се сещам за мачовете му", започна Малуда за БТА.
"Честно да си кажа, малко беше странно, защото отдавна не бях играл. Но обстановката беше страхотна, атмосферата от трибуните също. Най-важното е да останеш позитивен, да не се предаваш. Животът никога не е бил лесен. А това, което прави Стилиян за хората, е вдъхновение, че никога не се предаде".

Малуда не скри възхищението си и от друга българска легенда – носителят на Златната топка Христо Стоичков.
"Винаги се вълнувам, когато видя Христо Стоичков. За първи път се срещнахме на Световното в Русия през 2018-а година и му казах, че е бил вдъхновение за мене. Истински лидер е. Впечатлен съм и от Балъков", завърши Флоран Малуда.