0

Ш ефът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов смята, че срещата днес между неговата организация, БФС и клубовете от efbet Лига и Втора лига е била изключително ползотворна. Форматът на първа дивизия няма да бъде променен, поне на този етап. По време на срещата пет клуба са се обявили против отборите да бъдат намалени. Крайните решения обаче ще бъдат взети по време на Изпълкома към БФС.

„Беше една от най-интересните срещи, които сме провеждали в професионалния футбол в последните години, не мога да кажа, че е историческа, но е ползотворна среща. Направи ми впечатление от заинтересоваността на клубовете, някои бяха тук с по няколко представители. Беше полезна. Възстанови много голяма част от доверието към Лигата и БФС. Посочиха се пропуски, но те видяха, че новият президент на БФС протяга ръка за взаимодействие с лигата. Няма да се взимат еднолични решения или решения на друго място“, сподели Атанас Караиванов. Той уточни ще предстоят да се проведат и в бъдеще подобни работни срещи. 

„Формирането на две четворки, първа шампионска и втора четворка, означава, че ще предложат две плейофни срещи на разменено гостуване. Самите отбори нямат такава воля да имаме, например, 10 отбора, защото ще се закрият според тях цели центрове. Това е волята на клубовете“, каза още Караиванов, цитиран от Gong.bg.