0

П ървият вицепрезидент и член на Изпълкома - Атанас Фурнаджиев, назова истинският проблем на българския футбол. Това той стори, след като Българската федерация по биатлон, на която Фурнаджиев е президент, организира церемония по закриване на сезон 2024.

Събитието не само че отбеляза края на сезона, но също така отбеляза и 40-ата годишнина от създаването на федерацията. 

"Проблемът на българския футбол е, че не създаваме футболисти. Футболът отдавна е скъп спорт. Клубовете едва успяват да осигуряват пари за представителните отбори. Не се работи в школите. Нямаме и достатъчно качествени треньори, които да работят с подрастващото поколение.

Оттам идват проблемите. В Испания например държавата осигурява по 120 милиона на година за футбол. По този начин привличат най-добрите треньори в Европа, които изграждат техните деца. Не казвам, че трябва да се дават пари на БФC. Средствата трябва да бъдат насочени към школите. Може министерството на спорта да помага на детско-юношеския футбол.

Просто не произвеждаме футболисти. Нали видяхте, че на дербито Левски - ЦСКА имаше трима българи. ЦСКА излезе с 11 чужденци". Този проблем обаче не се решава лесно", сподели бизнесменът.