0

Б ерое завърши 1:1 срещу украинския Ингулец в последната си контрола от лагера в Турция. Двубоят се игра на терените на комплекса „Голд Сити“. Преди мача двата отбора си направиха обща снимка с флага на Украйна.

В контролата за Берое участие не взеха контузените Денислав Станчев, Заря Ламбулич, Иван Караджов и Тонислав Йорданов. Ламбулич пропусна трета поредна контрола за старозагорци.

За сметка на това неофициален дебют за Берое направиха двете нови попълнения Сана Гомеш и Уерди Мара.

Първата по-опасна ситуация в мача бе в 6-ата минута пред вратата на Ингулец, когато Серкан Юсеин отправи далечен удар, но Паламарчук се намеси и изби в корнер.

В 39-ата минута Сана Гомеш центрира отляво и топката попадна в краката на Калоян Кръстев, който стреля, но ударът му бе блокиран.

Берое организира добра атака в 43-ата минута, когато Спас Георгиев центрира остро по земя в наказателното поле на Ингулец, където Вини Трибуле не успя да засече топката, тъй като беше изпреварен от защитник, който се намеси и изчисти в корнер.

Второто полувреме започна с добра възможност, която се откри пред новото попълнение на Берое Уерди Мара, но ударът му бе отразен от вратаря на Ингулец.

Украинският отбор поведе с 1:0 в 54-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Берое, Кучаренко засече топката с глава и я вкара във вратата на Иван Гошев.

Пред Калоян Кръстев се откри възможност в 55-ата минута, но стреля неточно в аут. Две минути по-късно Вини Трибуле стреля с глава, но неточно в аут.

Иван Гошев се наложи да се намесва решаващо в 65-ата минута, отразявайки удар на украински футболист.

Симеон Мечев центрира от фал в наказателното поле на Ингулец в 67-ата минута, след което Кръстев стреля с глава, но над напречната греда в аут.

В следващите 15 минути отборът на Ингулец имаше предимство и създаде няколко опасности пред вратата на Иван Гошев.

Берое все пак успя да изравни резултата в 86-ата минута, когато Васил Василев излезе сам срещу украинския вратар, който успя да отрази първоначално удара му. След това топката попадна във Вини Трибуле, който не пропусна да вкара в опразнената врата за 1:1.

Това бе последната контрола на Берое по време на лагера в Турция.