0

Ферарио Спасов загуби живота си в автомобилна катастрофа в събота. Треньорът и спортен директор на Дунав Лом остави сериозна следа в българския футбол. 

Той беше в основата на влизането на Монтана в елита на България и прави някои от най-добрите си мачове. 

Неговите футболисти Сергей Георгиев, Иван Михов и президентът на Монтана Румен Панайотов говориха пред NOVA. 

ТРАГЕДИЯТА С ФЕРАРИО СПАСОВ: Проговори прокурорът, пуснал шофьора, който причини катастрофата

"Всички бяхме разочаровани от края на срещата в Горна Оряховица, която загубихме. Той влезе за малко в съблекалнята, обяви кога е следващата тренировка", каза Георгиев. 

"За всеки мач пътуваше с неговата кола. След мач пътуваше за Ловеч. Обяви тренировка за вторник. Не мога да си обясня как беше с нас в съблекалнята в 4 часа и вече в 5 без 20 го няма. Разбрахме късно в събота вечерта. Започнаха да ми пишат познати, приятели, хора да се допитват. Аз бях в шок. Свързах се с другите момчета, със Сергей, дали знаят нещо. След час вече се разбра и бях в шок", призна Иван Михов. 

СЛЕД СНИМКА В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ: Полиция нахлу в дома на мъжа, причинил катастрофата с Ферарио Спасов

"Най-искрени съболезнования на семейството на Ферарио Спасов. Феро е един велик треньор и човек. Никой не е застрахован от това, което се случи с него. Ние трябва да помислим като манталитет и възпитание и държание по пътищата. Тежка загуба за нас. Ще отдадем довечера на мача Монтана - Добруджа едноминутно мълчание в негова памет. Това обаче няма да стопли неговото семейство", бяха думите на Панайотов. 

Повече вижте в прикаченото видео.