0

Г олемият победител в анкетата „Футболист на годината“ Кирил Десподов даде интервю специално за читателите на вестник „Мач Телеграф“ ден, след като грабна приза за трети път в своята кариера.

- Киро, честита трета награда за „Футболист на годината“. Как се чувстваш, след като успя да завършиш първи в конкуренцията на Илия Груев от Вердер и Ивайло Чочев от ЦСКА 1948?

- Щастлив съм много. Както вече казах и на цената, вие журналистите сте компаса, който ни казва дали вървим в правилната посока. Всяка една такава награда ти дава допълнителна мотивация. Радвам се, че през миналата година съм затвърдил добрата форма. Изключително горд съм, че за втора поредна година печеля.

- Коя е любимата от трите ти награди за „Футболист на годината“?

- Много ми е трудно да определя една. Всяка е специална по свой начин и съм много щастлив, че съм ги спечелил. Все пак обаче, ако трябва да отлича една, това ще е тази от 2021 г. Причината е, че само година по-рано преминах в Лудогорец и отнесох много хейт. Но ето, че журналистите ми гласувахте доверие, което аз във всеки мач се опитвам да оправдая.

- Каква е твоята мечта?

- Ако един футболист няма мечти, защо играе футбол? Всички си говорим за класиране на голям форум с националния отбор на България. По-опитните ще помагаме на младите момчета, които селекционерът Младен Кръстаич налага. Пожелавам на журналистите да им е трудно да избират „Футболист на годината“. Това ще значи, че за националния отбор ще е по-добре. Националната фланелка е тежка.

- Вече заяви, че отново искаш трансфер в чужбина. Как се чувстваш в Лудогорец?

- Щом съм в Лудогорец, значи се чувствам добре. Изключително уважение ми показа клубът. Знаете в какво положение бях. Оставам до лятото, после ще видим как ще се развият нещата. Искам трансфер, мисля, че отново ми е време да изляза в чужбина. Много съм щастлив до момента в Лудогорец. Тези награди не можеш да ги спечелиш сам.

- Изравни легенда като Христо Бонев-Зума, както и Ивелин Попов, които имат по три приза в анкетата „Футболист на годината“. Какво би коментирал този факт?

- За мен е изключителна гордост, че се наредих до такива футболисти.

Още интересна статистика за Футболист на годината четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".