0

С офийски университет „Св. Климент Охридски” стана Национален университетски шампион по футбол за 2024 г. след драматична победа с 1:0 над Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

В полуфиналите възпитаниците на Алма матер победиха Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ с 1:0, а съперникът им отстрани НСА „Васил Левски“ с 3:2.

След финала призьорите бяха наградени от президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, директора на треньорската школа по футбол към БФC доц. Емил Атанасов, председателя на Асоциацията за университетски спорт „Академик“ доц. Петър Зографов и шефа на Техническата комисия по футбол към АУС „Академик“ Николай Стайков, който в изказването си подчерта ролята и значението на студентския футбол като част от пирамидата на българския футбол и поздрави 16-те участващи отбора в Националния университетски шампионат.

Старши треньор на тима на СУ е бившият съдия Георги Игнатов, който в края на май ще бъде крайно ангажиран с вътрешното първенство на Алма Матер. Първенецът на факултетите ще завърши на 1 юни.