0

Н ационалите по футбол изиграха поредния си слаб мач, довел до поредния срамен резултат. След 2:5 от Грузия като домакин, тимът стигна само до 1:1 срещу Гибралтар в Лигата на нациите. Тимът бе воден от временния селекционер Георги Иванов-Гонзо, който направи осем промени в сравнение с предишния мач с Грузия.

Голмайсторът срещу Гибралтар Георги Минчев заяви, че играчите трябва да спрат да се оправдават и да работят повече.

"Трудно се говори след такъв двубой. Много станаха оправданията. Трябва работа и да наведем главите. Само с работа ще излезем от тази ситуация. Нямам обяснение, поведохме и контролирахме срещата. Казахме си, че трябва да вкараме и второ попадение. След почивката не се получиха нещата. Имахме малко положения за мач със съперник като Гибралтар. Просто не се получи", заяви Минчев.

Вратарят Светослав Вуцов пък коментира, че футболистите очевидно изостават от колегите си от европейската сцена: "Изтървахме да затворим мача. Знаехме, че Гибралтар ще играе на контри и търсихме гола още от самото начало. След почивката се представихме слабо в защита. Повечето футболисти играем в България. Личи си, че изоставаме на европейската сцена. Говорим си за тактика, новият треньор ни говори. Тежко ни е."

"Не знам вече каква е причината, даваме всичко от себе си. Нищо не е на наша страна. Нормално е да сме притеснени. Последният в групата ни вкарва гол. Задължително трябваше да бием. Попадението ни липсваше. Трябва да се вдигнем, да покажем добри игри“, коментира Виктор Попов.