0

Ю ношеският национален отбор на България до 17 години инкасира второ поражение на Европейското първенство в Израел в тази възраст. Днес младите "лъвчета" паднаха с 0:4 (0:2) от Франция на националния стадион на Израел в Рамат Ган. В предишната среща България отстъпи с 1:3 на Нидерландия, който днес победи Полша с 2:1.

Така след като вкараха 6 гола на Полша и днес 4 на нашия отбор, струващият 4 милиона евро тим на Франция оглави групата и се класира напред. 

"Лалетата" също вървят напред с две победи. Последната среща между България и Полша ще определи и кой ще бъде 3-и в група В, след като и двата тима са без точки. България остана с 10 души 6 минути преди края на мача, след като Роберто Райчев получи два жълти картона.

Селекционерът на България U17 Йордан Петков изрази задоволство от играта на българските момчета в мача с Франция въпреки поражението с 0:4. Той отчете, че головете в нашата врата са от грешки, а не от тотално надиграване. Нашият отбор отпадна от битката за едно от първите две места в група В на Евро 2022 след второто поражение днес. "Като игра съм доволен. Наистина 4:0 на пръв поглед е тежък резултат, но сами видяхте головете как се случиха. Аз никога няма да обвиня децата за тези грешки, аз съм доволен от тях. Според мен, играха чудесен футбол, а на фона на загубата може да звучи налудничаво. Но аз винаги ще подкрепям този отбор и им казах, че завинаги ще останат в моето сърце, започна Петков пред камерата на БНТ.

"Искахме да покажем като отбор, че можем да играем страхотен футбол. Малко шанс ни липсваше, но наистина Франция е много класен отбор, изключителни голове влязоха. Пак казвам – аз съм горд с моите момчета“.

Франция стигна до два гола в края на първото полувреме и два гола в края на мача.

В 29-ата минута съперникът поведе в резултата с гол на Матис Тел. Минута преди края на първото полувреме нашият Чунг Чанг Нгуен До се забави с топката, тя беше отнета от Аксел Гегин и подадена на Матис Тил, който я прати в горния ляв ъгъл

В 86-ата минута Франция стигна до трети гол с автор Аймен Аки.
Само след три минути падна и четвърти гол в българската врата чрез Уорън Зер-Емери, останал сам срещу Божев. 

Състав на България: Алекс Божев, Захари Атанасов, Мартин Георгиев, Росен Маринов, Михаил Цонев, Антоан Стоянов (75 – Симеон Василев), Чунг Чанг Нгуен До, Неджиб Хаджъ (71 – Петър Кирев), Роберто Райчев, Асен Митков, Борислав Маринов (64 – Александър Александров)

Червен картон: Роберто Райчев (България) – 84-а минута

Жълти картони: Ел-Шидел Битшиабу (Франция), Михаил Цонев, Мартин Георгиев, Чунг Чанг Нгуен До, Роберто Райчев (България)