0

Н а днешното си редовно заседание Изпълнителният комитет на футболния ни съюз прие проект на правилник за дейността на лицензираните от ФИФА футболни агенти, включващ условията и реда за тяхното регистриране или за преустановяване на дейността им, дейността на Комисията за футболни агенти като контролиращ орган, а също така и правилата за водене на регистър на лицензираните от ФИФА футболни агенти.

Разгледан и приет бе проект на Статут на делегата в системата на футболния съюз, в т.ч. въпросите, свързани с начините за придобиване на права, категоризация, практическа дейност, повишаване на квалификацията, задължения и санкции.

Членовете на Изпълнителния комитет одобриха постъпилите предложения от Зоналните и Областните съвети за членство на общо 23 новоучредени футболни клуба, голяма част от които детски футболни академии, с фокус към развитието на младите таланти. Всички те са проверени за съответствие с изискванията на Закона за физическото възпитание и спорта и на Устава на централата и бяха одобрени за временни членове на основание чл. 21, ал. 3 от Устава.

ИК бе запознат и с одитирания баланс за 2022 г., който препотвърди липсата на всякакви забележки към работата на съюза.

Членовете на управителния орган бяха информирани също така за подновения рекламно-спонсорски договор на централата с телекомуникационната компания VIVACOM.

Единодушно бе одобрено отпускането на финансова подкрепа за жертвите от наводнението в Словения в началото на м. август, както и оказването на финансова подкрепа за семействата на двете деца, картотекирани футболисти, които бяха ударени от мълния на 30 август на стадиона в Русе. Въпросното дарение се извършва в рамките на благотворителната инициатива „България за пример“, която цели да насърчи коректното поведение по трибуните на футболните срещи.