0

Б ългарският национал Филип Кръстев е пред трансфер в Галатасарай. Турският шампион иска да купи правата на бившия халф на Левски, съобщават местните медии.

Истанбулският гранд е следял изкъсо изявите на халфа със синия екип и сега е готов да покрие изискванията на притежателя на правата му Сити Футбол Груп. Според информацията сумата, която компанията иска за българина, е 4 милиона евро.

По-рано през този месец Кръстев подписа нов договор с белгийския Ломел, който е част от Сити Футбол Груп. Националът удължи контракта си с клуба до 2027 г. Той игра в Левски като преотстъпен през последната година и половина, но „сините“ няма как да покрият финансовите изисквания на дружеството, чийто флагман е Манчестър Сити. Изпълнителният директор на столичани Даниел Боримиров разкри през седмицата, че лично е говорил с 21-годишния футболист, който обаче нямал намерение да играе повече на „Герена“. Галатасарай от своя страна стяга сериозна селекция, с която ще се опита да влезе в групите на Шампионската лига. Сериозен интерес към Кръстев има още от страна на Фейенорд, Стандарт Лиеж, френски и италиански отбори. Очаква се до края на месеца да има развитие относно евентуалния трансфер на известния с прозвището Фуфу играч.