0

Г алин Иванов логично беше избран за играч на мача срещу Левски. Той даде абсолютно феноменална асистенция за победния гол на Славия, който бе дело на юношата на Лудогорец Ерол Дост..

Подобни голови пасове в България виждаме много рядко. В Испания, където играят едно от най-големите футболни майстори, все още се въртят една асистенция на Гути с пета към Бензема, и след това на Бензема към Каземиро срещу Еспаньол по пътя към титлата на Испания през 2020 г.

Та Галин е за Славия това, което е Карим Бензема за Реал Мадрид, колкото и далечно да изглежда това сравнение. Опитният играч, лидерът, който дърпа младите около себе си и им показва какво е истинския футбол. Той видя Ерол Дост с края на своето око и му даде асистенция, каквато само група от избрани футболисти може да даде.

За съжаление Галин Иванов не направи най-блестящата кариера, но пък постигна нещо много значимо – стана любимец на феновете на Славия. С безброй тръгвания и завръщания в „Овча купел“, когато Галин играеше за „белите“ винаги даваше всичко от себе си. А заради това влезе завинаги в сърцата на привържениците.