0

С тарши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев бе силно разочарован след поражението на своя тим с 0:1 при гостуването на Хебър в Пазарджик. Това бе трета загуба за „канарчетата“, които остават без успех в пет мача от началото на сезона в Първа лига. 

След двубоя на стадион „Георги Бенковски“ Генчев отиде при феновете на отбора, които след втори пореден мач поискаха разговор с наставника на тима и заявиха своята подкрепа към него.

"По-кошмарен сценарий не съм и предполагал, че може да има – в първите пет мача да имаме само две точки. Много добро първо полувреме с две чисти голови положения и изпусната дузпа. След като изпуснахме дузпата, паднахме малко психически, трима важни играчи си изкараха жълти картони, което доведе до намаляване на тяхната агресивност и това се отрази на целия отбор. Второто полувреме започна много лошо, получихме гол и това е най-трудният момент за нас – когато получим гол, да запазим концентрация и да запазим дисциплина в играта. Противникът създаде доста положения и можеше да ни вкара втори гол. Ние също имахме ситуации, но пропуснахме“, заяви Генчев след мача.

"За днешния мач аз лично не намирам никакви оправдания. Нито футболистите на Хебър са по-добри от нас, нито имат по-добри условия за работа. Всичко е в наша полза, но в крайна сметка резултатът е 1:0 за Хебър. За днешния мач оправдания не искам да търся, вината е само в треньор и футболисти. Благодаря на феновете, защото до момента с нищо не показваме, че заслужаваме такава подкрепа. За доверието от ръководството ще разберем в следващите няколко дни. Ако аз се притеснявам за поста си, по-добре да не се захващам с треньорството. В момента най-хубавото е, че имаме спортен директор, с него говорим по цял ден за селекцията и за нови футболисти. Той също е на мнение, че имаме нужда от петима нови човека в отбора, за да може да изглеждаме така, както на всички ни се иска“, каза още наставникът.

Старши треньорът на Хебър Пазарджик Любослав Пенев остана изключително доволен от представянето на своя тим при победата с 1:0 над Ботев Пловдив в мач от петия кръг на efbet Лига, но имаше сериозни претенции за дузпата на „канарчетата“, която Мартин Секулич пропусна.

„Анализът ще бъде подробен пред футболистите, но съм доволен. Продължаваме да играем добре, да сме дисциплинирани. Момчетата имат характер, това е много важно и се постигат резултати. Отдавам пропуските на липса на опит, трябва ни спокойствие в тези важни моменти. Важното е, че ги създаваме. Може би сме запазили головете за следващия мач“, започна Пенев.

„Не броя точките и не гледам на кое място сме. Интересува ме друго нещо – момчетата как да се възстановят, да подготвим следващия мач. Има време да борим точки“, продължи Ел Голеадор.

„Много е важно, че Матвей Игонен спаси дузпата, но е важно да се отбележи, че няма абсолютно никаква дузпа. Много бързо се отсъжда дузпата. Не знам как се разглеждала, но няма абсолютно никаква дузпа в този мач, в миналия – да. Искам да похваля отбора, публиката. Искаме това да продължи. Момчетата трябва да продължат така да се влагат. Доволен съм от абсолютно всички. Не мога да кажа от какво се нуждаем в момента, работим по въпроса (б.р. – за нови попълнения)“, завърши Любослав Пенев.