0

Георги Чиликов е сред футболистите, играли и за Левски, и за ЦСКА в своята кариера. Бившият нападател, който по-късно беше скаут и треньор, за последно в Спортист Своге, говори пред „Мач Телеграф“ за предстоящото Вечно дерби между двата отбора в събота

- Дава ли предимство на ЦСКА победата в първия мач?
- При всички положения дава леко психологическо предимство, но от гледна точка на качеството няма как да кажем, че победата на ЦСКА е 100% сигурна. Дербито си е дерби. Няма голямо значение какво се е случило в предишния мач.

- С какво според Вас ЦСКА превъзхожда Левски?
- Може би с дълбочината на състава. При Левски големият проблем преди първия мач беше, че имаха няколко липсващи футболисти – кой контузен, кой наказан. През зимата напуснаха няколко играчи, а по една или друга причина Левски няма постоянен състав и ядро, на което да се разчита. Това е големият минус на Левски. Спортно-технически не мога да кажа с какво ЦСКА превъзхожда Левски. Ако всички са на разположение на Левски, не смятам, че ЦСКА ги превъзхожда с нещо кой знае какво.

- При ЦСКА имаше треньорска смяна наскоро. Стамен Белчев смени Ел Маестро. Как виждата „червените“ при новия наставник?
- Не мога да кажа на този етап. Аз съм за българското обаче и съм на мнение, че е по-добре българин да бъде треньор, отколкото чужденци, които по никакъв начин не са се доказали в такива отбори. Предпочитам като фен да гледам български треньори.

- Тогава, закъсня ли уволнението на Ел Маестро?
- Изобщо не знам защо бе назначен, че да кажа дали е закъсняло уволнението му, или не. Според мен имаме много добри български треньори, които могат да свършат тази работа. Оттук нататук дали е закъсняло, или не – не ме интересува. Мнението ми е, че бе по-добре вместо него да бъде назначен български треньор.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX