0

 

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев демонстрира спокойствие и увереност на пресконференция преди утрешния финал за Купата на България срещу Ботев (Пловдив).

69-годишният спец, начело с когото „орлите“ взеха 13-ата си поредна шампионска титла у нас и се целят в третия си дубъл, е наясно със състава, но отказа да назове своя тим като фаворит.

"При нас всичко е нормално, винаги съм искал това от футболистите – бързо да преминават като настройка от един в друг мач. Шампиони сме, вярно, но гледаме и към купата. Разбира се, това е различен мач, защото е един и е директен за трофея, всичко може да се случи”, коментира Дерменджиев.

Чичо Гошо, както често е наричан, обаче изчетка колегата си от Ботев – Душан Керкез.
„Тук е моментът да поздравя Душан Керкез за работата, която свърши, защото той е човекът, който доведе Ботев (Пловдив) до този финал. Но едва ли могат да ни изненадат, както и ние тях. В България много трудно един отбор може да изненада противника си.  Трябва да се помни, че трофеят се решава в една срещат. И независимо от разликата в класите – ако има такава разлика, ние трябва да сме 100 % готови. Може би предимство за нас е, че играчите знаят как да печелят такива мачове. Но и Ботев ще бъдат крайно мотивирани да се докажат пред техните фенове, които ще бъдат многобройни", заключи той.

За последно Лудогорец и Ботев се изправиха един срещу друг на 10-и март в 24-ия кръг от редовния сезон на първенството. Тогава разградчани спечелиха с 2:0 в Пловдив.