0

С тарши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе доволен от постигнатия успех при гостуването на Локомотив в Пловдив. Наставникът на шампионите призна, че победата е важна заради трудностите, които неговият отбор изпитва при подновяването на шампионата след паузата за националните отбори.

"Победата е наша и ние сме доволни. Този успех беше много важен, защото идва след пауза за националните отбори. Ние винаги тръгваме по-тромаво в първенството след такава пауза, въпреки че сега играхме контрола със Стяуа. Имаме играчи, които се завърнаха късно от мачовете им за националните отбори. Якуб Пьотровски дойде един ден преди днешната среща. Така че това беше една ценна победа срещу Локомотив Пловдив, който е труден отбор", заяви след срещата Георги Дерменджиев и обърна внимание на грешките в защита, допуснати от неговия състав. 

"Те не са имали чисти положения. Това са наши грешки. Не се организирахме така, както трябва. Това е изключително важен въпрос и ще покажа на футболистите къде са допуснали тези неточности", допълни наставникът на шампионите. 

Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Томаш изрази разочарованието си от допуснатата загуба с 1:2 при домакинството на Лудогорец. Шампионите стигнаха до успеха с гол на бившия играч на "черно-белите" Диниш Алмейда в последната минута от редовното време на срещата. 

 

"Със смесени чувства съм. Подходихме по различен начин. Тактически успяхме да затворим пространствата пред Лудогорец. Получихме нелеп първи гол. Съумяхме да изравним и през втората част подходихме много добре, но когато създаваш положения, трябва да ги реализираш. Боли в последната минута да загубим този мач, но аз се гордея с футболистите си. Това са мачове, в които само можем да израснем. Днес мисля, че имахме сърца, играхме за нашата публика. Остава горчилка в мен, защото този двубой не трябваше да го загубим", коментира Томаш. 

"Футболът понякога е жесток. Трябва да го преглътнем и да продължаваме да работим. Аз съм адаптивен. Мисля, че интелигентният човек трябва да намира начин да бъде гъвкав. Не бягам от принципите си, но трябва да променим философията си заради обстоятелствата. Не мога да бъде недоволен от играчите. Стараят се, опитват се... на моменти им се получава, на моменти - не. Локомотив винаги излиза и играе за победа", каза още наставникът.