0

Л удогорец пропусна да се поздрави с победа в 31-ия кръг на шампионата на България по футбол, която да му донесе 13-а поредна титла. Вместо това, разградчани направиха 3:3 срещу сензацията на първенството ФК Крумовград, като в доста сериозен период изоставаха.

Сега разликата между Лудогорец и ЦСКА остава 10 точки четири кръга преди края.

"Трудно се отваря шампанско", отговори Георги Дерменджиев на въпрос защо Лудогорец не стигна до шампионската титла днес. "Първото полувреме за нас беше лошо. В крайна сметка на почивката си поговорихме и видяхте, че обърнахме резултата. И след това един автогол ни отне победата".

Попитан на какво отдава поведението на футболистите през първото полувреме, когато резултатът стана 0:2, той отговори: "Толкова задълбочен анализ за това няма да правя. Става въпрос за това, че играчите излязоха така настроени – на думи трябва да бием. Но в крайна сметка мотивацията не беше до такава степен. И ние отворихме празни пространства, от които противникът се възползва. Ние не бяхме изненадани от Крумовград. Всичко знаехме как трябва да бъде и как ще бъде. Но имаше играчи, които не изпълниха задачите".

В следващия мач Лудогорец се нуждае от една точка в мача с ЦСКА, за да стигне до 13-ата титла. Първите два отбора се срещат един срещу друг в Разград, а домакините се нуждаят от точка. "Нека да дойде мача с ЦСКА, нека да го изиграем, нека стадионът да бъде пълен. Да се радват хората, да стане един добър мач и оттам нататък къде ще се класираме, ще се види след мача".

Старши треньорът на Крумовград Станислав Генчев остана доволен от представянето на отбора си при равенството 3:3 като гост на Лудогорец.

"Първо, искам да благодаря на футболистите и да им кажа, че се гордея с тях. Много добър мач за нашия отбор, всички видяхте какво се случва на терена. Не ни беше лесно, защото трябваше да играем срещу повече противници от нормалното и въпреки това момчетата до последно се бориха, желаеха да постигнат позитивен резултат. Нямаше да е незаслужено да си тръгнем с 3 точки, но и точката при тези обстоятелства е добра за нас", заяви Генчев.

"Пак казвам, че съм горд с колектива ни и резултатите, които постигаме до момента. Когато един треньор работи по-дълго време с даден отбор и когато отработва различни игрови модели, футболистите свикват и много по-лесно се получават нещата на терена. Освен това сме в серия без загуба, влязохме в шестицата. Момчетата се успокоиха и играят за удоволствие", каза още наставникът на Крумовград и продължи:

"Срещу нас имаше много добър отбор с много добри изпълнители. За мен днешният мач е чиста победа за нас. Лудогорец има много класни футболисти и за момент да загубиш концентрация е възможно да ти направят проблеми. Вкараха ни гол при първата ситуация през второто полувреме. Това чисто психологически е голямо предимство за Лудогорец. Но намерихме сили да се върнем в мача."

"Намерихме начин да си тръгнем непобедени от Разград и да вкараме три гола – за нас това е голям успех. Ние затова до последно се борихме да бъдем в шестицата, защото ще изиграем пет мача срещу най-силните отбори. Тук можем да видим на какво ниво сме, на кои футболисти може да разчитаме, евентуално да продадем някои футболисти и най-лесно да изчистим грешките. Можем да видим какво да подобрим за следващия сезон. Този сезон още не е свършил", завърши Станислав Генчев.