0

Б ившият футболист на ЦСКА и Ботев Пд Георги Георгиев сподели пред „Мач Телеграф“, че футболът в България ще се оправи, когато националите се класират на голям форум. Той разкри очакванията си за предстоящата среща между „червените“ и „жълто-черните“ днес и междувременно атакува мощно защитника на ЦСКА - Енес Махмутович.

„Българският футбол ще се оправи, когато се класираме на голям форум. Ако не се случи това пак, няма да се оправи. Имаше моменти, когато имахме добри играчи, но не се класирахме. Целта трябва да е световното през 2026-та година. Селекционер трябва да бъде Илиан Илиев и трябва да има подкрепата на всички. Независимо какви са резултатите не бива да има плюене. Илиан е много добър треньор и израсна много. Това трябва да е целта. Пожелавам успех и на играчите, и на треньорите. Държавата също трябва да помогне на футбола у нас. Нека да се направят стадиони“, започна Гецата след изборите за президент на БФC.

„Очаквам ЦСКА и Ботев Пд да изиграят един равностоен двубой. Представянето на двата отбора до този момент след паузата е колебливо. Надявам се „червените“ да успеят да се преборят за титлата, но от десет години все нещо недостига. За Ботев Пд реалната цел е да гонят седмото място в първенството и бараж в европейските клубни турнири. От години ЦСКА играе еднотипен футбол и липсва идеята. Няма импровизация, а не е редно да бъде така. Не виждам нужната преса особено, когато са домакини. И двата отбора са на едно ниво и ще бъде равностойно. Според мен има чужди играчи, които нямат място в тези тимове. Не показват нужните качества, за да са част от тези отбори. Махмутович не искал да преподписва договора си. И?! Той малтретира топката, а тя трябва да се гали. Да си тръгва! Много искам ЦСКА да станат шампиони, но не съм сигурен, че това ще се случи“, завърши той. 

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX