0

С портният директор на Лудогорец Георги Караманджуков даде много искрено интервю за края на сезона. Той разкри много любопитни информации за шампионите, а освен това отговори на нападките към него и клуба.

"Да, беше трудно, но заслужено. След финала за Купата вече казах, че ние сами щяхме да сме виновни, ако не бяхме станали шампиони. Никога не обвиняваме конкурентите, нито странични фактори, повечето неща, които циркулират, са неистини. Създадоха се истерии, как ще дадем Купата на ЦСКА 1948, а те първенството. Радвам се, че стана по този начин, защото опровергахме всички. Имахме много проблеми, 58 мача изиграхме през целия сезон, много контузии имаме,  но в крайна сметка заслужен шампион е Лудогорец.

Това, че имаше интрига до последната секунда, е добре за всички фенове и любителите на играта. Искам да поздравя цялото ръководство и нашите фенове. Постоянно получаваме подигравки заради тях, което е незаслужено и не отговаря на истината. Не сме виновни, че Разград е по-малък град като жители. На дербито, когато се решаваше титлата, ЦСКА бе подкрепен от 12 000 свои фенове. Като сметнем, че те са от столицата и имат история, не е толкова голяма разликата", каза шефът пред dsport.bg.

Относно колажа на Гриша Ганчев, в който попадна, Караманджуков заяви: "Видял съм. Бих го коментирал с насмешка. Това нещо показва безсилие. Взеха ни 1 точка от 3 мача. Трябва да има респект към всички клубове. 15 години съм бил в по-малък клуб - Родопа Смолян.

Сега, когато съм в Лудогорец, се отнасям с  респект към всички. Миналата година ги бихме с 4:0, за Суперкупата (става дума за ЦСКА-София). Какво трябва да направим, за да покажем, че Лудогорец като отбор, като клуб, е много над другите?

Едно сравнение. За 11 години Лудогорец е изиграл 129 мача в Европа. Всички останали, общо имат 123 мача. Слушах Стоянчо Орманджиев, който каза, че всеки трябва да погледне собствената си градинка. Максимално далече сме от това.

Трябва да сме обединени, за съберем коефициент, да стигнем съседна Сърбия.

Нейният шампион се класира директно за групите на Шампионската лига. Вторият играе квалификации за ШЛ. Третият - плейоф на Лига Европа, а четвъртият и петият - в Лигата на конференции. Няма да съм жив да го видя това обединение. В България покриваме своите слабости, когато олпюем съперника. Вече написахме, че няма да слизаме на това ниво", добави той.