0

Х алфът и бивш футболист на Левски Георги Миланов е пред договор с Хебър Пазарджик. В близките дни се очаква футболистът да парафира с тима на Любо Пенев. Двете страни са се разбрали, Миланов да сложи подпис до Нова година, твърди сайтът Bgderby. В момента играчът е свободен агент, като всичко по контракта е договорено. Старши-треньорът на Хебър Любо Пенев е в много близки отношения с Георги Миланов, което допълнително е спомогнало за трансфера. 

През лятото се очакваше Георги Миланов да се завърне в Левски, но разговорите с Наско Сираков завършиха с неуспех. Според официалната информация причината била в поисканата от футболиста висока заплата. Други източници обаче твърдят, че Миланов е поискал 3-годишен договор, което не устройва „сините“. 

Следващат вариант пред Миланов бе пловдивският Ботев. Там го покани треньорът Станислав Генчев. След като обаче той бе уволнен от стадион „Христо Ботев“, трансферът пропадна. За последно Миланов тренираше с втородивизионния Дунав Русе, където рита брат му Илия Миланов.

Привличането на Георги Миланов  показва, че Любо Пенев има амбицията да направи сериозна селекция, с която да се бори за нещо повече от вегетиране в долната половина на таблицата. Както е известно, той е ангажирал двама агенти – Джери Перейра и Мирчо Димитров, да намерят качествени бразилски футболисти, с които Хебър да се подсили през зимната пауза на първенството.