0

О тборът на Локомотив Пловдив изпрати един впечатляващ полусезон. Тимът на Александър Томаш стартира с 11 двубоя без загуба и строши рекорда си за последователни победи в шампионата, постигайки 9. „Смърфовете“ свалиха предавката след 11-ия кръг, а в крайна сметка ще зимуват на четвърто място. Как се представиха „черно-белите“ през есента и какви са амбициите на клуба до края на сезона? За да говорим по тези теми, от „Мач Телеграф“ потърсихме острието на Локомотив Пловдив Георги Минчев.

- Георги, здравей! Първо, какво е мнението ти за есенния полусезон на Локо Пд?

- Мисля, че като изключим последните няколко мача отборът се представи на едно много добро ниво. Постигнахме една изключително впечатляваща серия от победи и добри резултати, придружени с хубава игра, което в крайна сметка бе най-важното. Със сигурност в последните мачове имаше спад, но това за мен е нормално. Всеки един отбор има тези възходи и падения. Успяхме в последните два двубоя да играем доста по-добре и да победим. Надявам се през следващата година да продължим с добрите игри и да радваме нашите фенове.

- Смяташ ли, че трябваше да сте по-близо до Топ 3 или сегашното ви класиране е закономерно?

- Мисля, че спокойно можехме да сме с няколко точки повече, които да ни изпратят и по-напред в класирането. Имаше двубои, в които късметът ни обърна гръб, но като теглим чертата след първия полусезон смятам, че в крайна сметка има някаква закономерност в сегашното ни класиране.

Цялото интервю четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"