0

Н ападателят Георги Минчев се превърна в един от лидерите на Локо Пд през този сезон. С девет мача, два гола и две асистенции, Минчев има голяма заслуга за лидерската позиция на Локо в Първа лига. Това е вторият период на Минчев на „Лаута“. Първият бе между 2020 и 2022 година. До момента 28-годишният таран има 24 гола в 61 двубоя за "черно-белите". Най-големият му успех е спечелената Суперкупа на България през 2020 година. След това той премина в латвийския Рига ФК, а за последно игра като преотстъпен в друг местен тим - Ауда. В своята кариера се е състезавал още за на Литекс, ЦСКА и Царско село. За националния отбор на България Минчев има 9 мача и 1 гол.

- Георги, постигнахте поредна победа в първенството срещу Етър, но тя не дойде никак леко?

- Беше труден мач. Отборът на Етър излезе мотивиран да победи, защото не се намира в добра серия, но мисля, че контролирахме мача и се поздравихме със заслужен успех.

- Предстои ви мач със Славия. Там смениха треньора съвсем наскоро, а подобна стъпка често води до рязка промяна в представянето. Очакванията ти за този мач?

- Очакванията са ми да бъде доста труден мач. Отборът на Славия, както ти каза смени треньора, и аз смятам, че ще покажат доста по-различно лице от това, което показаха от началото на сезона. Все пак една такава треньорска смяна винаги влияе положително на отбора, след като е бил в лоша серия. Смятам, че оттук нататък Славия ще бъде отборът, който сме свикнали да виждаме през последните години. Мисля, че ни очаква труден и сериозен мач.

- След това за 10 дни ви предстоят мачове с Лудогорец, ЦСКА София и Черно море. Смяташ ли, че ако излезете с добри резултати от тези срещи това ще покаже, че Локомотив е готов за нещо голямо този сезон?

- Всеки мач е труден в България, особено когато отборите и от долната част на класирането са доста мотивирани. Да, тези три мача, които следват са много тежки – срещу отбори от челото на класирането, отбори, които традиционно са силни и се намират в добра форма като нас. Надявам се да станат интересни двубои, а ние да имаме позитивни резултати от тях.

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"