0

В ратарят на Славия - Георги Петков излезе пред медиите за пръв път след тежкия сблъсък с нападателя на ЦСКА-София Кайседо по време на мача от Първа лига. Той бе изведен с линейка и остана два дни в болница.

45-годишният Петков, който в момента е с ортопедична яка на шията, бе категоричен, че случилото се няма да го откаже от футбола.

„Вече се чувствам по-добре и мога да застана пред вас и да обясня", обърна се Георги Петков към журналистите. „Най-важното нещо за мен е - благодаря на Дениз (Дениз Йълмаз, кинезитерапевтът на Слави), който помогна сега да съм пред вас", каза 4-кратният шампион на България през сълзи.

"Може би най-тежко от всичко беше за всички тези, хора, които споменах, и за жена ми и дъщеря ми. То е минало, вече мога да говоря. Забравил съм всичко и гледам напред. Оттук нататък остава с грижите на всички тези хора да се възстановя и отново да играя футбол и да се наслаждавам на това, което обичам", допълни Петков.

"Не съм си и помислял да се откажа. Снощи бяхме заедно с президента и доктора на отбора. Дъщеричката ми ме попита: "Тате, нали няма да спираш с футбола? Искам още да те гледам по телевизията". Така че ще продължа. Имам над 10 операции във времето и не са ме отказали. Може би това ще ме мотивира още повече. Нищо, че съм на 45 години - да съм жив и здрав, мисля да продължа да играя и да помагам."

Той сподели, че не е обиден и не търси реванш. „Кайседо ми писа, отговорих му съвсем нормално и човешки. Благодарих му, пожелах му успех и така. Няма да крия, че част от президентите на ЦСКА ми се обадиха, за което им благодаря. Няма значение, че съм играл в Левски. Стоян Колев е единият, който ме потърси. С него сме приятели и колеги, а другият е Стойко Сакалиев, с който съм приятел също. Един от най-големите футболисти – Христо Стоичков, както и президентът на ЦСКА – Гриша Ганчев. Това са хората, които ме потърсиха, за което им благодаря естествено“, призна Петков.

"Поздравявам колегите си за мача, макар да им е било тежко това, което се случи с мен. На мен ми беше много тежко в оставащото време на мача. Мога да им кажа, че има такива моменти и така се каляват футболистите. Трябва да продължат напред и да се възхищават на играта. Ще ме видите по-силен отвсякога, обещавам ви", завърши Петков.